Moeizame winst Set Up

Sport

LEEUWARDEN - De volleyballers van Depol-Set Up had het afgelopen zaterdag moeilijk tegen het laag geklasseerde Leevoc. De IJsselmuidenaren wonnen uiteindelijk moeizaam met 2-3.

Leevoc begon afwachtend aan de wedstrijd en Set Up kreeg alle gelegenheid om weg te lopen. Daarna sloop er twijfel in het spel van de gasten. Door de opgevoerde servicedruk van Leevoc werd het eind van de set nog erg spannend. Uiteindelijk trok Set Up met 27-29 aan het langste eind.

Set Up kon zich daarna niet oprichten. De ploeg maakte veel persoonlijke fouten en op de buitenaanval kreeg Set Up geen grip op de aanval van Leevoc. De ploeg uit Leeuwarden pakte de tweede set met overmacht: 25-14. Daarna kwam er weinig verbetering in het spel van Set Up. Leevoc pakte ook de derde set (25-17). Vervolgens keerde het enthousiasme terug in het spel van de IJsselmuidenaren. Set Up won de vierde set met 17-25 en sleepte er zo een vijfde set uit.

In de spannende laatste set was er weinig verschil tussen de twee gedreven spelende ploegen. Set Up vierde na een tussenstand van 13-14 te vroeg het winnende punt. De scheidsrechter kwam terug op zijn beslissing en het punt moest worden overgespeeld. Set Up pakte dit matchpoint niet, maar won uiteindelijk toch de vijfde set met 14-16.