Late treffer nekt IJVV

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft zaterdag een gevoelige 0-1 nederlaag geleden tegen Gramsbergen. De IJsselmuidenaren hadden voor rust ruim afstand moeten nemen, maar kwamen niet tot scoren. Na rust zakte IJVV ver weg en was Gramsbergen de betere ploeg. Onoplettendheid in de verdediging leidde tot een late en niet verdiende tegentreffer. Door deze nederlaag heeft IJVV de koppositie prijs moeten geven.

IJVV maakte in de eerste twintig minuten een redelijk goede indruk. De ploeg speelde goed vanaf de zijkanten en was diverse keren gevaarlijk. Zo waren er kansen voor Severin Simic en Roelof van den Berg. Daarna zakte IJVV wat weg, maar de ploeg van trainer Edwin Duim bleef de betere ploeg. Veel leverde dat niet meer op. Voor het doel van Gramsbergen ontbrak een speler van IJVV om een voorzet van Robert Hamer in te tikken en Simic schoot na een goede aanval over. Gramsbergen kon in de eerste helft nauwelijks iets uitrichten. Toch was het in de 15e minuut nog even schrikken voor het thuispubliek. Een vrije trap van Gramsbergen belandde via de muur tegen de paal.

Na rust werd Gramsbergen steeds brutaler en kreeg IJVV het steeds moeilijker. De IJsselmuidenaren verloren langzaam maar zeker de greep op de wedstrijd en Gramsbergen kreeg enkele goede kansen. Bij een van deze situaties greep keeper Albert Jan Meuleman goed in. Puntverlies dreigde voor IJVV. Trainer Duim bracht Gerrit-Jan van den Belt in als stormram, maar ook dat werkte niet goed. De kopsterke spits kreeg veel te weinig bruikbare ballen. Uit een van de weinige goede voorzetten in de tweede helft vanaf de linkerkant kopte de spits over. Het duel leek af te stevenen op een terechte remimse, maar in de blessuretijd werd een mislukt schot van Maarten Tromp ingetikt door Jurre Tromp. Hierbij zag de defensie van IJVV er niet goed uit. Het betekende gevoelig puntverlies voor IJVV. De ploeg moet nu in de achtervolging op de nieuwe koploper Bergentheim. De achterstand bedraagt twee punten.

Foto's: Gerard Meijeringh