Steeds meer kunstgras in Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De gemeente Kampen wil in 2012 een inhaalslag maken wat betreft kunstgras. Volgend jaar wordt bij IJVV, Wilsum en Zalk kunstgras aangelegd. Bovendien wordt na het komende seizoen de toplaag van het veld bij Hockeyclub Kampen (HCK) vervangen en heeft wethouder Pieter Treep goede hoop dat er ook bij DOS en KHC in 2012 kunstgras gaat komen. Op deze manier kan de gemeente door het aanbesteden van vijf velden een lagere prijs afdwingen.

Treep is blij dat de raad donderdagavond instemde met de aanleg van kunstgras bij IJVV. "Langzaam maar zeker beginnen we ons doel te bereiken dat de clubs kunnen beschikken over kunstgras." De aanleg van het kunstgras bij IJVV stond in relatie met de nieuwbouw op het terrein van Fuite, maar dit plan staat zwaar onder druk. "De komende tien jaar gaat dat niet gebeuren. Dat zou betekenen dat er al die tijd niets zou gebeuren bij IJVV. Dat zou de club achteruit werpen en dat kun je niet maken", vindt Treep.

De wethouder is positief over de aanleg van kunstgras bij DOS en KHC. De financiering moet komen uit de bouw van kantoren aan de Europa-allee. Volgens Treep is de financiering rond. Voor dit plan is wel een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Deze procedure gaat na de zomer van start.

Volgens Treep moeten er in de zomer van 2012 sowieso kunstgrasvelden worden aangelegd bij Wilsum en Zalk. "Bij Wilsum is dat noodzakelijk, omdat in 2012 de bouw van de woningen op het huidige sportpark begint en bij Zalk ook omdat je anders niet verder kunt met het Multifunctioneel Centrum." Ook is het in 2012 noodzakelijk om de toplaag van het hockeyveld bij HCK te vervangen. "Het veld is afgekeurd. De hockeybond heeft uitstel gegeven tot de zomer van 2012", aldus Treep. 

Volgens Treep zijn er nog meer wensen. Zo is er het plan om een veld aan te leggen aan de Cellesbroeksweg bij de Turnhal voor de CKMT (Combinatie van Kamper Muziek- en Trompetterkorpsen) en jeugd uit de binnenstad. "Het is de bedoeling dat muziekkorpsen hier altijd terecht kunnen. Als zij geen gebruik maken van het veld kan de jeugd het gebruiken als trapveld." Ook wil de gemeente Kampen graag dat er twee Cruyff Courts bijkomen.