Matig DOS haalt met punt maximaal resultaat

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen had het zaterdag moeilijk tegen asv Dronten. De Drontenaren hadden het beste van het spel, maar deden daar veel te weinig mee en konden bijna niets creren. Dit gaf DOS de kans om aan een slechte wedstrijd toch nog een punt over te houden.

DOS begon ongelukkig aan de wedstrijd. Al na drie minuten lag de bal achter keeper Berry Wagterveld. De DOS-defensie verkeek zich op een hoge bal, waarna de snelle en doeltreffende spits Hassan Bai Kamara profiteerde. Na een moeizaam begin kwam DOS beter in de wedstrijd. In de 13e minuut kon keeper Wesley Bies een kopbal van Rob Kabboord pareren. Even later was het wel raak. Na een goede aanval bediende Kabboord razendsnel Emiel Diender die bij de eerste paal toesloeg. DOS ging door en kende een goede fase. Zo was Kabboord in de 19e minuut opnieuw dreigend, maar op een goede voorzet vanaf rechts kon hij de bal net niet genoeg kracht meegeven. Aan deze goede fase kwam vervolgens abrupt een einde. Anand Kandhai mocht vanaf rechts de bal zo maar in de korte hoek schieten. Een grote fout van keeper Berry Wagterveld. Deze treffer kwam als een mokerslag aan bij DOS. De ploeg zakte ver weg, maar asv Dronten miste slimheid om hiervan te profiteren. Vier minuten voor rust kwam DOS gelukkig langszij. Bij een ongelukkige valpartij van Frank Post, net in het strafschopgebied, legde arbiter Rorije tot woede van asv Dronten de bal op de stip. Yumus Aybek benutte de strafschop.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd nog verder. Voor beide doelen was veel te weinig te beleven en als het een keer gevaarlijk werd toen staken beide assistent-scheidsrechters, soms onterecht, de vlag omhoog. In de 69e minuut was dat het geval toen Mathijs Winters alleen voor de keeper verscheen. De goalie bracht redding, maar de arbiter volgde het advies van de grensrechter en floot onterecht voor buitenspel. Frank Post en Jord van der Weerd hadden DOS op voorsprong kunnen zetten. Post nam echter teveel tijd in een kansrijke situatie en een uithaal van Van der Weerd verdween naast het doel. Aan de andere kant werd een kansrijke situatie slecht uitgespeeld door de gasten en redde keeper Wagterveld prima op een inzet van doorgebroken Kamara. Zo kregen beide ploegen wat ze verdienden. DOS-trainer Jan Okke Koers was na afloop duidelijk in zijn commentaar. "Deze wedstrijd moeten we heel snel vergeten."