Wit-Blauw pakt eerste zege

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben afgelopen zaterdag de eerste punten in de zaalcompetitie binnengehaald. In eigen huis kwam de Kamper ploeg pas laat langszij tegen ASVD/Kwoot en won het uiteindelijk met 18-16.

ASVD begon getergd aan het duel. Het aanvalsvak van Job van Eunen had het moeilijk. Thom Heuvelink (ASVD) beet zich vast in Van Eunen.  Ondanks het mindere spel van Wit-Blauw kwam de thuisploeg wel op voorsprong door een door Van Eunen versierde strafworp en afstandschot. ASVD raakte niet van slag en boog de achterstand om in een voorsprong van vijf punten bij de rust. Voormalig Korfbal League-speelster Petra Leijten had hier een groot aandeel in.

Na een ruststand van 6-11 domineerde Wit-Blauw de tweede helft. ASVD/Kwoot, dat in de eerste helft over zoveel energie beschikte, leek helemaal leeg gespeeld. Wit-Blauw maakte daarentegen in het eerste kwartier een sterke indruk en scoorde negen keer op rij en bereikte zo een 15-11 voorsprong. Jeroen ten Broeke en Gert-Jan Last verzetten veel werk om de dames in stelling te brengen. Ten Broeke was in de eerste helft ongelukkig in de rebound, maar in de tweede helft was hij heer en meester. Het harde werken van deze twee heren werd beloond door Krista Fixe,  die een paar belangrijke goals liet bijschrijven. Thom Heuvelink had zijn krachten verspeeld en Van Eunen kreeg de vrijheid die hij zo adoreert. Hij maakte daar gretig gebruik van en mocht zo ook vier doelpunten bijschrijven. Jelle Visscher verzorgde netjes de rebound ondanks het fysieke spel van zijn tegenstander.

ASVD greep in, en Duitman zag haar sterke optreden beloond worden. Sterspeelster Petra Leijten werd tot haar eigen verbazing gewisseld, en liet dat ook duidelijk weten aan coach Sjors Keij. Vanaf dat moment kwam ASVD/Kwoot weer terug in de wedstrijd en zo ontstond er nog een spannend slot. Met nog vijf minuten te gaan en een voorsprong 17-14 werd het akelig stil in sporthal De Reeve. Uit het niets viel Krista Fixe zwaar geblesseerd op de grond. Astrid Scheer kwam haar vervangen en zal dit de komende weken naar verwachting ook doen. Wit-Blauw gaf de overwinning echter niet meer uit handen. Bij een stand van 18-16 klonk het eindsignaal.

Wit-Blauw-coach Gerwin Bos was na afloop trots op zijn ploeg: "Na een moeizame eerste helft lieten we in de tweede helft ons ware gezicht zien. We hebben gevochten voor de overwinning."