Ongelukkige nederlaag DOS Kampen

ENSCHEDE – DOS Kampen was zaterdag niet minder dan Sparta Enschede, maar stond na afloop wel met lege handen. De jonge ploeg van trainer Guido Vlierhuis verloor met 3-2.DOS Kampen werd in de 7e minuut in het zadel geholpen door de doelman Ken Berends van Sparta Enschede. Die trapte de bal zomaar in de voeten van Daniel van Warven. De dosser ging zijn man voorbij en werd vervolgens tegen het gras gewerkt. Van Warven nam de strafschop met succes zelf: 0-1. Na deze voorsprong kwam Sparta Enschede beter in de wedstrijd. In de 30e minuut kwamen de tukkers langszij. Na slecht verdedigen bij DOS scoorde Bjorn Dekkers. Na deze gelijkmaker begon DOS beter te voetballen. Dit leverde DOS vijf minuten voor rust weer een voorsprong op. Wel werd de ploeg weer geholpen door de goalie van de thuisploeg. Na een mooie aanval schoot Wellenberg raak. De keeper kon de korte hoek simpel afdekken, maar de bal ging door zijn benen over de achterlijn. Vervolgens kon DOS een voorsprong weer niet vasthouden. Na een corner werd er wederom niet scherp verdedigd bij DOS. Daan Akkerman profiteerde in de 44e minuut: 2-2. Sparta Enschede begon de tweede helft met een andere goalie onder de lat. Het tweede bedrijf begon flitsend. Danny Reinders raakte de onderkant van de lat. Uit de daarop volgende break was DOS heel dicht bij succes, maar een schot van Yunus Aybek ging voorlangs. Daarna zakten beide ploegen weg en was er lange tijd weinig te beleven. Net toen DOS weer wat beter ging voetballen, sloeg Sparta Enschede toe. DOS werkte de bal niet goed weg. Luuk Collou haalde vervolgens vanaf de rand van de zestien uit en schoot de bal strak in de korte hoek. Daarna kregen beide ploegen nog kansen. Keeper Maarten Meijer van Sparta Enschede kon net met zijn voet redding brengen op een inzet van Aybek en schoten van Aybek en Rico Westendorp gingen net naast. Aan de andere kant bracht Kees van Bruggen redding op de doellijn en liet Matthijs ter Horst namens Sparta Enschede een grote kans liggen.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 21 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00