Wilsum periodekampioen

WILSUM - Wilsum heeft Paasmaandag de tweede periodetitel binnengesleept. Met een 2-0 zege op Avereest profiteerde de ploeg van trainer Jan Stoffer optimaal van een misstap van concurrent Bruchterveld, die met 2-1 verloor bij SCD '83. Wilsum was in het duel tegen Avereest duidelijk de betere ploeg. Na een kwartier scoorde Wiljan van Zuthem op fraaie wijze de openingstreffer. Tien minuten later ging de bal op de stip, nadat Erik Bruins was neergelegd. Van Zuthem schoot de strafschop binnen. Vlak voor rust liet Patrick Plette twee grote kansen liggen. Vlak na rust verzuimde Plette weer om de score uit te breiden. Wilsum had ook in de tweede helft weinig te duchten van Avereest. De gasten kregen in de tweede helft nog wel één goede kans, maar keeper Gerhard Bolt bracht redding. Wilsum-trainer Jan Stoffer had vorige week niet verwacht dat zijn ploeg in het Paasweekeinde de periodetitel zou pakken. "Ik had niet gedacht dat we zes punten zouden pakken. Tegen 's-Heerenbroek hebben we gelukkig gewonnen, maar vandaag hebben we een dikverdiende overwinning geboekt. Deze periodetitel is mooi voor Wilsum. Daar gaan we even van genieten. Daarna gaan we weer verder." Wilsum wacht de komende weken een zwaar programma met uitduels tegen Bruchterveld, SCD '83 en Storica en heeft de tweede plaats in het vizier. De tweede plaats geeft dit seizoen ook recht op de directe promotie. In dezelfde klasse liepe 's-Heerenbroek en VV Kampen maandag tegen een nederlaag aan. 's-Heerenbroek ging met 3-2 onderuit bij Lemele. VV Kampen verloor op eigen veld met 3-6 van DKB. De Kamper doelpunten werden gemaakt door Adem Öztürk en Filimon Hayle (2). VV Kampen kreeg in de laatste vier wedstrijden maar liefst 27 tegentreffers te incasseren. Met 90 tegendoelpunten heeft VV Kampen nu de meest gepasseerde defensie in de vierde klasse C.