Positief slotakkoord KV DOS Kampen

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben het jaar 2012 goed afgesloten. In eigen huis was DOS met 22-14 te sterk voor Sporting Trigon. Een overwinning die vooral te danken was aan een sterk optreden in de tweede helft.Sporting Trigon, de fusieclub uit Leiden, is één van die ploegen die aan het eind van het seizoen onder DOS moet eindigen, zo was de gedachte in Kampen. Maar zoiets roepen is iets anders dan zoiets ook realiseren. De Leidse ploeg speelt onvoorspelbaar en beschikt over een sterke rebound. Alle Kamper spelers wisten dus dat er strak verdedigd moest worden en dat Sporting Trigon geen schotruimte mocht krijgen. De eerste helft bood niet het beste wat korfbal kan bieden. Plaatsfouten, matig schieten en bij tijd en wijle te hard korfbal. Ook het hard werkende DOS deelde in de malaise. De Kampenaren konden niet loskomen van hun tegenstanders, ondanks veel schotruimte. Matthijs Bastiaan was vier keer trefzeker van afstand en de slim spelende Yvonne ten Hove deed met twee treffers ook een dankbare duit in het zakje. Sporting moest het vooral hebben van haar dames, maar de 7-7 tussenstand na 25 minuten was onder het niveau van de Overgangsklasse. Het publiek moest zich vooral vermaken met andere zaken. Positieve uitzondering was het strakke verdedigen van André Beens, die zijn tegenstander vrijwel geen enkele ruimte gaf. Het was aan een afstandschot van aanvoerder Reinier Meijering te danken dat DOS met een 8-7 voorsprong de rust kon ingaan.In de tweede helft eiste Meijering een hoofdrol voor zich op. Normaal gesproken speelt hij vanuit de rebound om de trefzekere René Bruggeman aan schot te brengen. Bruggeman was echter niet helemaal fit en dat was te zien aan zijn spel. Het kostte hem moeite om vrij te komen en hij bleef zo steken op slechts één velddoelpunt. Meijering, in de korfzone regelmatig hard geattaqueerd door zijn tegenstander, speelde verdedigend een goede pot en had daar enkele belangrijke intercepties. Bij 10-10 sloeg DOS in die tweede helft binnen zeven minuten toe. Eerst scoorde Linda Treep twee keer op rij, waarna Meijering vanuit de punt spelend liet zien het aanvallen nog niet verleend te zijn. Een fraaie doorloopbal werd gevolgd door een even knap afstandschot: 14-10.Daarna eiste youngster Iris van Dijk alle aandacht op. Spelend op de plek van de afwezige Gerlinda van Dijk was haar eerste helft niet echt top, maar dat maakte ze in het tweede gedeelte meer dan goed. Met twee rake schoten, na twee snelle aanvallen over veel schijven, besliste ze de wedstrijd: 16-10.Sporting kwam deze tik niet meer te boven, zeker niet omdat het kleine sprankje hoop bij 16-11 direct door Paula de Groot werd weggeslagen. Zij forceerde slim een strafworp: 17-11. Van Dijk scoorde van afstand 18-11 en Ten Hove gooide eveneens van afstand de 19-12 in de korf. Met nog twee minuten te gaan ging het opeens heel hard en was elke aanval raak. Met een 22-14 eindstand was het toch nog een acceptabele eindstand voor de neutrale toeschouwers. In de tweede helft van de zaalcompetitie nog alles in eigen hand heeft. De kop is vier punten weg, maar de degradatiestreep ook slechts twee punten. Spanning genoeg dus in deze competitie.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden