Go-Ahead verliest in Zutphen

ZUTPHEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 3-1 verloren van FC Zutphen. Zowel wat betreft het aantal kansen als qua veldpel was Zutphen de bovenliggende partij en de uitslag was daarvan een logisch resultaat.

Op een slecht veld kwam Zutphen fel uit de startblokken. Vastberaden om revanche te nemen voor de eerdere verliesbeurt tegen de Kampenaren en de recente mindere prestaties in de competitie. De ploeg kreeg de meeste kansen en nam verdiend de leiding. Dat gebeurde door een treffer van Marciano Mengerink in de 25e minuut. Piet de Jong bracht beide teams weer in evenwicht. Hij was in de 36e minuut succesvol met een vrije trap. De tweede helft kende eenzelfde soort wedstrijdbeeld met een beter Zutphen, al viel er op de inzet van Go-Ahead niets af te dingen. Ook kregen de Kampenaren in de slotfase nog tweed goede kansen. Sander Morren schoot uit een vrije trap over de lat en Jeffrey Klein dook alleen op voor de keeper.

Daarvoor had Zutphen echter al twee keer het doel gevonden. In de 80e minuut nam Tom de Haan een corner die bij Mengerink terechtkwam. Zijn schot werd gekeerd, maar verdediger Wouter de Haan was attent in de herkansing. De 3-1 werd gemaakt door Hakim Ezazafi die prachtig binnenschoot. Diezelfde speler kreeg ook nog een kans op 4-1, maar zover kwam het niet. De prima leidende scheidsrechter Meulenkamp hoefde vrijwel geen kaarten te trekken in het sportieve duel.