Kamphuis verder als trainer/coach bij Reflex

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Volleyballer Edward Kamphuis stopt aan het einde van het seizoen als speler van Berg Makelaardij/Reflex. Hij gaat bij de Kamper volleybalvereniging aan de slag als trainer/coach.

Op 16 april zal Kamphuis zijn laatste wedstrijd spelen voor Reflex. Hij heeft een contract getekend bij Reflex om daar verder te gaan als trainer/coach. De huidige coach van de heren van Reflex, Jacco Albers, zal zijn functie neerleggen . De 36-jarige Kamphuis wordt tevens trainer van het opleidingsteam heren 2 en gaat een coördinatorfunctie vervullen bij de jeugdtrainingen.

Kamphuis wordt binnen Reflex verantwoordelijk voor 'Heren Top', in combinatie met een sterke focus op talentontwikkeling. Het tweede team wordt nadrukkelijk een opleidingsteam, dat dient als springplank naar Heren 1. Reflex-voorzitter Marcel Gommers verheugt zich op de samenwerking. "Een half jaar geleden spraken we al naar elkaar de intentie uit om te blijven samenwerken", zegt hij, "maar er was ook een team uit de A-Leaguet dat interesse toonde in zijn diensten. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om in ieder geval voor de duur van een seizoen aan Reflex verbonden te blijven."

Het spelen op B-League-niveau viel Edward Kamphuis de laatste tijd fysiek zwaar. Daarnaast volgt hij al enige tijd de opleiding topcoach 5. De beslissing om te stoppen met actief volleybal was dus een logische, net als het besluit om verder te gaan als volleybalcoach. "Ik ben blij dat ik bij Reflex verder mag gaan als trainer/coach", vertelt Kamphuis. "De vereniging voelt als een warm nest en daarom hoop ik met de club verdere stappen te kunnen zetten richting volleybal op het allerhoogste niveau in Nederland: de A-League. Ik heb immers persoonlijk de sterke ambitie om als trainer/coach in de A-League te gaan werken. Het komende jaar gaan we er hard aan werken om zowel Reflex Heren 1 als de organisatie van de club hiervoor klaar te stomen. Aan het einde van volgend seizoen, als de resultaten ernaar zijn, is het dan aan de vereniging om te bepalen of zij die overstap daadwerkelijk wenst te maken."

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen gisteren
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41