KHC weer over de knie

ERMELO - KHC beleefde opnieuw een leerzame middag in de tweede klasse G. De ploeg creerde veel kansen, maar ging hier veel te slordig mee om. Bovendien gaf het de doelpunten veel te gemakkelijk weg. Gevolg was een pijnlijke 3-1 nederlaag.

KHC begon sterk aan het duel en kreeg al snel goede kansen. In de 21e minuut was Ronald Arends dicht bij een treffer, maar de spits raakte de paal. Uit de daaropvolgende aanval counterde FC Horst naar 1-0. KHC speelde met teveel mensen voor de bal en kreeg daarvoor in de eerste helft een dure rekening gepresenteerd. Zeven minuten later stond het al 2-0. De thuisploeg profiteerde van een foutieve terugspeelbal van Burak Alp. Tien minuten voor rust maakte FC Horst op randje buitenspel de 3-0.

Na rust was KHC de bovenliggende partij. Verder dan de 3-1 kwam de jonge ploeg van trainer Berry Wezenberg echter niet. In de 57e minuut verdiende KHC een strafschop, omdat Ronald Arends omver werd geduwd. Damon Nouri schoot de penalty binnen. Even later was Nouri bijna weer trefzeker, maar zijn inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Daarna kreeg KHC nog enkele goede kansen, maar het bleef bij 3-1.