Reflex komt tekort tegen Landstede

KAMPEN - Zoals verwacht is Reflex de competitie in de eredivisie begonnen met een nederlaag. Landskampioen Landstede won met 0-3. Reflex kon vaak aardig in de buurt blijven, zodat een afstraffing achterwege bleef, maar spannend werd het nooit. Daarvoor was het krachtsverschil simpelweg te groot. Landstede hoefde niet voluit te gaan tegen Reflex. Als de Kamper ploeg eens een keer gevaarlijk dichterbij kroop, was daar de Zwolse versnelling en was er weer sprake van een redelijke marge. Blokkerend scoorde Reflex een onvoldoende. Daardoor kon Reflex de Zwolse tegenstander geen pijn doen. "Het enige wat je kunt doen, is ze laten zweten, maar dat hebben we niet gedaan. In de eerste en derde set maakten we aan het einde teveel fouten", aldus Erik Huisken, die terug is op het oude Reflex-nest. In het slot van de eerste set leek Landstede bij een stand van 20-24 simpel de set binnen te halen. Reflex kwam echter nog terug tot 22-24, maar de opslag van Julien Hagens eindigde in het net en dat betekende setwinst voor Landstede. In de tweede set drukte Landstede het klasseverschil meer uit in de score. Reflex kwam van 8-11 terug tot 10-11, maar zag daarna Landstede ver weglopen (10-17). Daarna maakten de gasten het simpel af: 16-25.In de derde set ontstond er eindelijk wat opwinding bij de Kamper supporters. Reflex kwam zelfs op een voorsprong van drie punten, maar lang duurde dat niet. Landstede stelde wat orde op zaken en boog de achterstand om in een voorsprong (16-18). Reflex bleef in de buurt, maar ook niet meer dan dat. Zonder diep te gaan bleef de landskampioen ook in deze set simpel op de been. De IJsselderby was voor beide ploegen geen test. Daarvoor is het krachtsverschil te groot. Komende woensdag staat voor Reflex de uitwedstrijd tegen Zaanstad op het programma (aanvang 20.00 uur). Tegen deze ploeg liggen er mogelijkheden voor Reflex en wordt het nieuwe Reflex voor het eerst getest in een seizoen die moet leiden tot lijfsbehoud.