KHC neemt revanche

VAASSEN – KHC heeft zaterdag revanche genomen voor de zeer matige vertoning tegen ESC. In Vaassen werd VIOS met name voor rust van de mat gespeeld. De Kamper ploeg won eenvoudig met 0-4 en tankte vertrouwen voor de derby tegen IJVV, die komende zaterdag op het programma staat. Tom Diender was man van de wedstrijd met twee goals en een assist. KHC was vanaf het begin de bovenliggende partij. Al in de 1ste minuut was Burak Alp dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd ternauwernood gestopt door de goalie. In de 15e minuut was het wel raak. Tom Diender trof doel met een schuiver in de linkerhoek. KHC kreeg in de eerste helft kans op kans. VIOS Vaassen kon hier nauwelijks iets tegenover stellen. In de 24ste minuut was het weer raak. Wederom was Diender de doelpuntenmaker. De treffer was mooi. Diender werkte de bal uit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen. In de 33ste tekende VIOS voor het enige gevaarlijke moment voor het Kamper doel in de eerste helft. De gasten slaagden er echter niet in om een fout van Alp af te straffen. Nadat Diender een grote kans liet liggen, kwam KHC in de 40ste minuut op 0-3. Alp schoot knap raak op aangeven van Diender. Na rust was het duel een stuk minder boeiend. KHC geloofde het wel. VIOS Vaassen kon alleen in de beginfase echt gevaarlijk worden. De ploeg kreeg enkele grote kansen, maar kwam niet tot scoren. Daarna bloedde de wedstrijd dood. Nadat KHC-spits Ronald Arends uitviel met een hamstringblessure, trof zijn vervanger, Jeffrey van der Vlist, doel na een individuele actie: 0-4.