Zware domper Wit-Blauw

KAMPEN – In de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse C moesten de korfballers van Wit-Blauw afgelopen zaterdag afrekenen met Exakwa. Dat lukte niet. De ploeg uit Lelystad won met 16-21. Door deze nederlaag staat Wit-Blauw twee punten achter op koploper Sparta. Eerder dit seizoen wist Wit-Blauw maar ternauwernood te winnen in Lelystad. De Kamper ploeg was dus gewaarschuwd en zou vanaf minuut één fel en enthousiast aan de wedstrijd moeten beginnen om de punten in Kampen te houden. Exakwa is een enthousiaste ploeg die vanuit hoog tempo kansen probeert te creëren. Met vier lange heren hebben zij vaak onder de korf ook overwicht, waardoor er lange aanvallen gespeeld kunnen worden. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Exakwa naar Kampen gekomen was om de winst op te halen. De ploeg uit Lelystad begon fel en fanatiek aan de wedstrijd, in tegenstelling tot Wit-Blauw. De ploeg van trainer Gerwin Bos was slap in de duels, straalde geen beleving uit en de ultieme wil om te winnen ontbrak. In de eerste fase van de wedstrijd nam Exakwa meteen het heft in handen en liep snel uit naar een 1-4 voorsprong. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd liep Wit-Blauw achter de feiten aan en moest het in de achtervolging. Vlak voor rust leek het bij de thuisploeg toch beter te gaan lopen en kwam Wit-Blauw op een 9-7 voorsprong. De thuisploeg kon de voorsprong echter niet vasthouden tot de rust. Vlak voor rust kwamen de gasten terug tot 9-9.In de tweede helft leek de wedstrijd gelijk op te gaan. Kenmerkend was wel dat Wit-Blauw lang moest zoeken en moeite had om goede kansen te creëren. Ook was de ploeg niet scherp in de afronding. Exakwa kwam echter steeds meer in de zogenaamde ‘flow’. De ploeg uit Lelystad speelde een hoog tempo en wist door goed samenspel de schutters in stelling te brengen. Op een gegeven moment schoot Exakwa alles raak en liep uit naar een 12-17 voorsprong. Trainer Bos greep op dat moment in en verving Jeroen ten Broeke en Gert-Jan Last voor Tom Rickli en Harjan Visscher. In de laatste fase van de wedstrijd leefde Wit-Blauw op en werd er feller gespeeld en geknokt, maar deze omslag kwam te laat en de wedstrijd was al gespeeld. Positief was de invalbeurt van junior HarJan Visscher. Hij bekroonde zijn invalbeurt door van afstand raak te schieten en kon prima meekomen op dit niveau. De eindstand van de wedstrijd was 16-21. Elyne Visscher wordt hard aangepakt / Foto Tennekes