Koenderman bijna matchwinner

Sport

KAMPEN - Bijna was Frank Koenderman matchwinner geworden namens DOS Kampen in de derby tegen Go-Ahead Kampen. Hij maakte de 1-2. In blessuretijd kwam Go-Ahead echter via Piet de Jong toch nog op gelijke hoogte. "Dat is balen. Ik heb het gevoel dat we twee punten hebben verspeeld. Toch ben ik niet ontevreden. We hebben heel gedisciplineerd gespeeld", aldus Koenderman.

Het goede gevoel van Koenderman was begrijpelijk. Voor het eerst sinds tijden vormde DOS een ijzersterk collectief. Achterin zat het, behalve de eerst twintig minuten, goed in elkaar. "In het begin was het zoeken en pakte het niet helemaal goed uit. Wel kregen we steeds meer vertrouwen. We kregen ruimte om op te bouwen en we waren een aantal keren gevaarlijk, zoals dat moment van Kabboord. Jammer dat we geen strafschop kregen."

In de rust zocht DOS met een goed gevoel de kleedkamer op. Koenderman: "We hadden veel vertrouwen. 'We kunnen hier winnen' zeiden we tegen elkaar. De tweede helft hebben we goed gespeeld. Het is jammer dat het niet is gelukt, we waren er heel dichtbij."

Volgens Koenderman geeft het spel van DOS in de derby vertrouwen voor de rest van de competitie. "We hebben twee punten verloren, maar toch overheerst de tevredenheid. We kunnen veel goede punten meenemen naar de tweede helft van de competitie."