Wisselvallig Set Up blijft schadevrij tegen VVH

IJSSELMUIDEN - Afgaande op de eindscore was er na afloop van de eerste wedstrijd van 2013 tevredenheid bij Dépol-Set Up. Het vooraf als ‘lastig’ bestempelde VVH uit Harlingen werd met 4-0 aan de kant gezet. Een score die echter onvoldoende het verhaal van de wedstrijd vertelt. Een wedstrijd waaraan Set Up trainer/coach Timo Jager het predicaat ‘matig en wisselvallend’ gaf. En daarmee zei Jager niets teveel. In de wedstrijd tegen VVH had Set Up ook zomaar averij kunnen oplopen. In een weekend waarin nummer twee Vovem koploper ANO trof wist Set Up (eveneens tweede plaats) dat er een kans lag om of de ene concurrent af te schudden of de andere te naderen. Zoveel mogelijk wedstrijdpunten halen was dus het doel . En met de 4-0 overwinning werd dat doel behaald. Na afloop bleek dat Vovem met 1-3 won bij ANO. Waardoor ANO en Set Up nu de koppositie delen en Vovem op 1 punt volgt.Trainer/coach Jager benadrukte dat hij zich de komende weken niet bezig gaat houden met Vovem of ANO. Set Up treft beide teams namelijk pas op 23 maart en 6 april. “De aandacht moet week voor week op de eigen prestatie liggen.” aldus Jager. En die mag nog wel wat stabieler worden. In de wedstrijd tegen VVH liet Set Up iets van de bovengrens zien, maar ook iets van de ondergrens. En schommelde het vooral tussen die ‘lijnen’ heen en weer.De bovengrens was vooral in de eerste set zichtbaar. Na een valse start kwam Set Up na een 3-6 achterstand helemaal los. Scherp en gedreven spelend bleef er weinig over van VVH; 25-12. Daarna draaide het beeld volledig om. Alles wat in de eerste set goed ging, was in de tweede set volkomen verdwenen. Jager greep in en bracht Kees ten Brinke voor Erik Schilder, Dave de Velde voor Remco Bultman en Mark Flier voor Niels Bronkema. Daarna ging het beter. Na een 6-16 achterstand sloot Set Up bij 19-20 weer aan. In die fase was goed zichtbaar dat VVH ook alles behalve goed speelde en kwetsbaar was. Onder druk maakte de Harlinger ploeg veel fouten en Set Up greep de tweede set met 25-23. Ongewijzigd begon Set Up aan de derde set, maar halverwege bracht Jager weer drie wissels in. Set Up moest weer schade repareren en slaagde daar weer in: 25-23. In de vierde set leek Set Up eindelijk eens door te drukken. VVH werd op ruime achterstand gezet, maar vervolgens werd deze voorsprong slordig weggegeven. Daarna kwam Set Up weer in het juiste ritme en liep uit naar 24-21. De IJsselmuiden lieten vervolgens drie matchpoints liggen. De vierde was wel raak: 26-24. Set Up speelde wisselvallig, maar pakte wel de volle buit / Foto Tennekes

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden