Wit-Blauw verspeelt zege in slotminuut

AMERSFOORT - De korfballers van Wit-Blauw zijn er niet in geslaagd om te winnen van middenmoter MIA. In de laatste minuut kwam MIA langszij (14-14) en pakte zo een punt tegen de koploper uit Kampen. In de strijd om het kampioenschap was er ook goed nieuws voor Wit-Blauw. Concurrent Sparta verloor met 23-14 bij NKC '51, dat de tweede plaats op de ranglijst heeft overgenomen van de ploeg uit Nijkerk. De voorsprong van Wit-Blauw is drie punten.

Interim-coach Gerwin Bos van Wit-Blauw had opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Gert Jan Last als vervanger van Jeroen ten Broeke. De wedstrijd in de sfeerloze Amersfoortse sporthal kwam moeizaam op gang. In de eerste helft verdedigde MIA hun korf fanatiek en Wit-Blauw had daardoor moeite een aanval neer te zetten. In het eerste bedrijf ging het gelijk op en met de stand van 7-8 in het voordeel van Wit-Blauw zochten beide teams in de rust de kleedkamers op.

Ook na rust was MIA goed op dreef. Met fel korfbal bezorgde het Wit-Blauw een lastige avond. Wit-Blauw bleef aan de goede kant van de score, maar gaf de overwinning in de laatste minuut toch nog uit handen. Een dame van MIA schoot de thuisploeg langszij.