Go-Ahead Kampen verliest bij WVF

ZWOLLE - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag opnieuw drie dure punten verloren. Tegen WVF ging het met 2-1 onderuit.

Go-Ahead was in de eerste helft de betere ploeg. Dat leidde in de 27e minuut tot een treffer van Nick Bakker. Hij werkte een voorzet goed binnen. Daarvoor was de aanvaller al een keer dreigend, maar hij krulde de bal net over het doel. Kevin Smit was later in de eerste helft dicht bij een treffer, maar hij knalde de bal net naast. Aan de andere kant raakte WVF de paal.

Gezien het krachtsverschil had Go-Ahead bij rust op een grotere voorsprong moeten staan. De ploeg van trainer Han Hanekamp begon weer goed, maar al snel kwam WVF beter in de wedstrijd. De ploeg liet een paar mogelijkheden onbenut, maar in de 73e minuut scoorde de ploeg uit Westenholte wel. De assistent-scheidsrechter van Go-Ahead vlagde bij een aanval van WVF. De arbiter liet doorspelen en gaf vervolgens tot verbazing van Go-Ahead een strafschop. Saba Gwedelidze faalde niet vanaf elf meter.

Daarna herstelde Go-Ahead zich, maar het was WVF dat nogmaals tot scoren kwam. Na een diepe bal van WVF negeerde de arbiter wederom een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Go-Ahead. Gwedelidze ging door en scoorde de winnende treffer. Dat leidde tot veel tumult. Nebil Cimen werd vervolgens met rood (twee keer geel) weggestuurd.