Go-Ahead Kampen pakt punt in spectaculaire eindfase

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een punt gepakt tegen Flevo Boys. Daar zag het tien minuten voor tijd niet naar uit toen Flevo Boys op 2-4 kwam. In een spectaculaire slotfase kwam Go-Ahead terug tot 4-4 via goals van Nick Bakker en Jurrian Zandbergen en had zelfs de 5-4 er nog in gezeten. Go-Ahead kende een droomstart. In de eerste aanval was het gelijk raak via Madih Doufikar. Go-Ahead liet daarna enkele goede kansen onbenut en zag Flevo Boys de achterstand ombuigen in een 1-2 voorsprong. In de 26e minuut nam Arjen Postma een afgeslagen bal ineens op de schoen: 1-1. Daarna was Go-Ahead dicht bij de 2-1, maar was het Flevo Boys dat scoorde. Een foutieve breedtepass werd de thuisploeg in de 34e minuut fataal. Arjen Spaan zette Flevo Boys op voorsprong. Flevo Boys was zeer gevaarlijk in de omschakeling. Dat leidde tot de 1-3 van Spaan in de 63e minuut. Even later was Flevo Boys op weg naar de 1-4, maar keeper Demi Loet-Loetoer voorkwam een tegentreffer. Een belangrijk moment. Go-Ahead bleef in de wedstrijd en het publiek werd vervolgens getrakteerd op een knotsgekke slotfase. Go-Ahead ging zeer opportunistisch spelen en kwam in de 79e minuut op 2-3 via Yoshua van Marle. Twee minuten later gaf Go-Ahead de 2-4 te gemakkelijk weg. De Kamper formatie werkte de bal niet weg, waarna Randy Jelies dankbaar uit kon halen. Nog was Go-Ahead niet verslagen. De ploeg ging vol overgave op jacht naar succes. Twee minuten na de 2-4 leidde dat al tot succes. Nick Bakker scoorde de 3-4. Vijf minuten voor tijd bezorgde Jurrian Zandbergen Go-Ahead een punt met een bekeken goal. Daarna kreeg de Kamper ploeg zelfs nog kansen op de 5-4, maar het bleef bij 4-4. Go-Ahead-trainer Marcel van der Steege hield gemengde gevoelens over aan de wedstrijd. “Je mag tevreden zijn dat je de 4-4 nog scoort, maar we hadden ook kunnen winnen. Aan de andere kant hadden we ook met 1-5 kunnen verliezen. Het was een heel gekke wedstrijd. We hebben als team geknokt. Het is positief dat we toch een punt hebben gepakt. Dat is in dit soort wedstrijden wel eens anders geweest.”

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00