KV DOS te wisselvallig voor de top in overgangsklasse

(door Gerard Meijeringh)KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman kunnen een klassering in de top drie van de overgangsklasse C voorlopig uit hun hoofd zetten. In Sporthal De Reeve werd de Kamper ploeg door Avanti gewogen en te licht bevonden. KV DOS verloor verdiend met 19-24. Met name voor rust liet KV DOS zich veel te gemakkelijk aan de kant zetten. Avanti begon strijdbaar en nam binnen drie minuten een 0-2 voorsprong. Via goals van Rene Bruggeman, Yvonne ten Hove (2) en Linda Treep boog DOS de achterstand om in een 4-3 voorsprong. Lang kon DOS hier niet van genieten. De gasten kwamen op een 4-6 voorsprong. DOS kon lang aanhaken, maar meer ook niet. Het heilige vuur ontbrak bij de Kamper ploeg tegen het fysiek sterke Avanti. De heren van Avanti waren oppermachtig en schoten bovendien met scherp. Ruim tien minuten voor rust scoorde Bruggeman nog 7-8 uit een strafworp. Daarna zag KV DOS Avanti aan de horizon verdwijnen (7-14). De ploeg uit Pijnacker schoot bijna alles raak. DOS waar daarentegen niet op schot. In de tweede helft gooide DOS er een schepje bovenop. In het begin had dat nog geen effect. Avanti bleef scherp en breidde de voorsprong uit tot acht punten (9-17). Daarna verslapte de concentratie bij Avanti. DOS kwam beter in de wedstrijd en knokte zich terug tot vier punten (17-21). DOS kon niet doordrukken. De ploeg kreeg daarvoor wel enkele goede schietkansen, maar zag vervolgens hoe Avanti 17-22 maakte. Daarna was de wedstrijd definitief gespeeld.Trainer Wilbert Leendertse was vooral ontevreden over de eerste helft. “Toen hebben we ons veel te gemakkelijk laten wegzetten. In de tweede helft was er meer strijd. Dat had vanaf het begin gemoeten. Dat hadden we ook afgesproken. We hebben ons in de eerste helft te kakken laten zetten. We waren niet strijdbaar.” DOS kwam na rust terug, maar niet verder dan vier punten achterstand. “Dat hadden we beter moeten uitspelen. Daarna stokte het weer. Dat mag eigenlijk niet. Fysiek zijn we in orde. Als je op drie punten achterstand komt, wordt Avanti zenuwachtig. We zijn nog te wisselvallig.”Reinier Meijering wordt in de mangel genomen / Foto Tennekes

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00