VV Kampen breekt met trainer Tonny Krijn

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Tonny Krijn is niet langer trainer van VV Kampen. De spelersgroep heeft donderdag het vertrouwen opgezegd in de Kamper oefenmeester. Een dag later besloot het bestuur dat Krijn niet op de bank mocht zitten bij de uitwedstrijd van vierdeklasser bij EDON. Wel wil de club in overleg met Krijn op zoek naar een andere functie binnen de club voor de oefenmeester.

Krijn was bezig aan zijn vierde seizoen bij VV Kampen. Zijn grootste succes boekte hij met de club in zijn eerste jaar als trainer. Hij bracht VV Kampen in het seizoen 2008/2009 naar de vijfde klasse in het zondagvoetbal. Een jaar daarop degradeerde de ploeg weer, maar dat maakte niet uit omdat VV Kampen vanwege een overstap naar het zaterdagvoetbal toch op het laagste niveau (vierde klasse) moest beginnen. 

Dit seizoen gaat het erg moeizaam met VV Kampen. De start was nog goed met een 3-1 zege op Zalk, maar daarna volgden er diverse grote nederlagen. De relatie tussen Krijn en de spelersgroep kwam steeds meer op scherp te staan. Dat leidde donderdagavond tot een definitieve breuk. De spelersgroep besloot dat het niet wilde met Krijn. Dezelfde avond werd het bestuur ingelicht. Die nam vrijdag het besluit om met Krijn als trainer te breken. Volgens voorzitter Enrico Goosen reageerde Krijn teleurgesteld, maar had hij wel begrip voor het besluit.

Zaterdag speelde VV Kampen de inhaalwedstrijd tegen EDON en daar ging het weer met grote cijfers onderuit. Dit keer verloor de ploeg kansloos met 5-0. In de 25e minuut kwam EDON op voorsprong. Daarna ontsnapte VV Kampen diverse keren aan een grote achterstand. Na rust was VV Kampen even gevaarlijk, maar de 2-0 was de nekslag voor VV Kampen.

De taken van Krijn werden zaterdag overgenomen door keeperstrainer Hamdi Tozan en de geblesseerde Coskun Erbilici. Tozan blijft actief als interim-hoofdtrainer totdat er een nieuwe hoofdtrainer is gevonden. Volgens Goosen heeft VV Kampen Krijn niet weggestuurd, maar is hij niet langer hoofdtrainer bij de club. "We gaan kijken hoe we verder gaan en of we een andere functie voor hem kunnen vinden binnen de vereniging. Binnenkort gaan we daarover met Krijn in overleg."