Eerste zege Zalk

ZALK - In eigen huis heeft Zalk zaterdag de eerste seizoenszege binnengehaald. De formatie van trainer Dik Runherd won in een aantrekkelijk duel met 5-4 van HFC Storica.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Met de overwinning kreeg Zalk dan eigenlijk ook iets teveel. De zwakke punten van beide ploegen liggen achterin en dat kwam in dit duel duidelijk naar voren. Het publiek zag maar liefst negen treffers en dat hadden er nog veel meer kunnen zijn.

Er gebeurde van alles in dit duel. Simon van Halm bracht Zalk in de 20e minuut op voorsprong. Vijf minuten later zorgde Stephan van Ommen met een rake kopbal voor de 2-0. Edward Herrera deed vijf minuten voor rust wat terug. Aart Schreuder was twee minuten later namens Zalk trefzeker en vlak voor rust bepaalde Hafid Lahzal de ruststand op 3-2.

Ook na rust bleef het duel aantrekkelijk, ondanks het feit dat de wedstrijd kwalitatief gezien niet goed was. HFC Storica bracht voetballend nog het meest, maar was slordig in de omschakeling en gaf achterin veel te veel ruimte weg. Dit leidde in de 50e minuut tot een grote kans voor Schreuder, maar hij miste de bal. De spits was in de 69e minuut wel trefzeker, maar had daarbij wel de medewerking nodig van de keeper van de Zwolse ploeg. Die liet na een schot onnodig de bal los, waarna Schreuder kon binnenschieten.

Hierna kwam HFC Storica nog sterk terug. Twee minuten na de 4-2 maakten de gasten de aansluitingstreffer. Daarna kreeg HFC Storica enkele goede kansen op de gelijkmaker. De 4-4 viel in de 89e minuut uit een fraaie aanval. Hiermee leken de Zwollenaren een terecht punt te pakken, maar het liep anders. In de 90e minuut werd de bal niet goed weggewerkt bij HFC Storica. Stephan van Ommen knalde vervolgens de 5-4 op het scorebord.

De vreugde bij Zalk was groot na afloop. "Deze overwinning was heel welkom. We hopen met Zalk in de onderkant van de middenmoot mee te spelen. Vandaag hebben we daar een eerste begin aan gegeven", aldus trainer Runherd.

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41