IJGV/Wilhelmina slaat toe op NK Acrogym

· leestijd 1 minuut Sport

HELLENDOORN - De comibinatie IJGV/Wilhelmina kan tevreden terugzien op het NK acrogym in Hellendoorn. De acroteams van IJGV/Wilhelmina pakten afgelopen weekeinde vier medailles, waarvan een gouden plak. Een jeugdteam werd aangewezen als reserve voor het EK in Bulgarije, dat op 26 juni wordt gehouden.

Voor het mixpaar Sigrid Witteveen/Simon Verbree kon het weekend niet meer stuk. Nadat Witteveen aan het begin van het wedstrijdseizoen haar voet brak bij de landing van een dubbelsalto leek het seizoen over. Niets was minder waar. Witteveen gaf al aan dat ze terug zou komen en Nederlands Kampioen zou worden. Ze voegde de daad bij het woord door samen met Verbree met twee goede oefeningen de Nederlandse titel binnen te slepen in de B-lijn.

Het damestrio Janiek van Vlijmen, Anneloes Hogenhuis en Sara Bulthuis ging in de A-lijn niet alleen voor een goede klassering op het NK, maar moest onder grote druk hun behaalde limiet voor het EK verdedigen. Op het NK misten beide oefeningen afgelopen weekeinde de juiste scherpte om een goede EK-score neer te zetten. Ook een discutabele beslissing van de jury werkte in hun nadeel. Tegen deze beslissing is protest aangetekend door IJGV/Wilhelmina. "We hopen dat de productgroep acrogym deze uitslag opnieuw zal bekijken volgens hun eigen regelementen", aldus trainster Anita Knul. Voorlopig is het drietal van IJGV/Wilhelmina aangewezen als reserve voor het EK.

Het trio Sandra en Lianne Potkamp en Youandi Kingma liet zien dat het in de top van de C-lijn thuishoort. Met twee goede oefeningen en hoge scores wist het team in een zwaar deelnemersveld als tweede te eindigen. Het herenpaar Semjin Ho Tha Kouie en Tom Proost liet dit seizoen zien dat ze een team van de toekomst zijn. In Hellendoorn pakte het duo zilver.

De andere teams van IJGV/Wilhelmina vielen niet in de prijzen. In de C-lijn eindigde het duo Gera Aalberts en Lieke van der Kamp als vijfde. De zesde plaats was voor Elsbeth Penninkhof en Stefanie de Lange. Alinde Scholten en Vera Biesterbosch pakten een zevende plaats.

Het mixpaar Eric Rüllander & Moniek Tuinman liep door een foutje in de tempo-oefening net een podiumplaats mis en moest genoegen nemen met een vierde plaats. In de B-lijn was er een tiende plaats voor het trio   Marlies Zwep, Sandra Tuinman en Linde van Dijk, dat  op het NK afscheid nam van de acrogym. Ondanks een chronische schouderblessure behaalde Carina Boerman samen met Romi Dietrich een zesde plaats. Het damespaar Ilse de Goede en Maaike Kale was al blij met een plek op het NK en liet afgelopen zondag twee goede oefeningen zien.