Go-Ahead wint van AVW '66

WESTERVOORT - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de eerste seizoenszege in 2011 behaald. In Westervoort werd AVW '66 met 1-2 verslagen.

In Westervoort had Go-Ahead vanaf het begin het betere van het spel. De eerste kans voor de Kamper club was voor Jurrian Zandbergen. Na een ingooi schoot de spits ineens op het doel. Zijn inzet werd door de keeper met zijn vuisten gekeerd. Even later verdween een verrassend afstandsschot van Tom Bruintjes maar net over de kruising. Zandbergen was in de 24e minuut weer dreigend, maar zijn kopbal had niet voldoende kracht.

Drie minuten voor rust kwam Go-Ahead op voorsprong. Uit een corner van Murat Açikgöz kopte Tom Bruintjes raak. Zijn inzet verdween een meter achter de doellijn, waarna de AVW-keeper snel de bal weer uit het doel werkte. De arbiter stond echter op de goede plek en trapte niet in de truc van de goalie.

Vijf minuten na rust werd Kevin Smit de diepte ingestuurd. Vrij voor de AVW-doelman schoof hij de bal tegen de paal. Vier minuten later claimde AVW '66 een strafschop bij een sliding van Arjan van Keulen. De arbiter liet doorspelen. In de 60e minuut leek Jeffrey Klein het duel te beslissen. Hij profiteerde van een foutieve terugspeelbal van Kevin Walsch en scoorde de 0-2.

AVW '66 gaf zich echter niet gewonnen. Aram Lak was vlak na de 0-2  dicht bij de aansluitingstreffer. Hij schoot rakelings naast. In de 66e minuut kwam AVW wel terug tot 1-2 toen Lak plotseling de bal in de verre hoek schoot. AVW '66 probeerde daarna om de gelijkmaker te fabriceren, maar ook in de laatste twintig minuten kon de ploeg uit Westervoort nauwelijks iets creren. Go-Ahead was nog een keer gevaarlijk. Jeffrey Klein dwong de keeper tot een reactie.