KV DOS Kampen in de wachtkamer

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman moeten drie weken plaatsnemen in de wachtkamer. Dan pas zal het beslissende duel om het kampioenschap worden gespeeld tussen Amicitia en KV DOS. Beide ploegen wonnen afgelopen zaterdag redelijk makkelijk hun duel. DOS versloeg in eigen huis De Meeuwen met 24-19.

De ranglijst in de overgangsklasse A geeft een totaal vertekend beeld van de werkelijkheid. De voorsprong van KV DOS bedraagt liefst acht punten met nog twee wedstrijden te spelen. Achtervolger Amicitia heeft echter nog drie inhaalwedstrijden voor de boeg. Twee inhaalwedstrijden zullen in de komende weken worden gespeeld, de derde pas op 8 maart. KV DOS heeft bij de korfbalbond geprotesteerd tegen deze vorm van competitievervalsing. Wanneer KV DOS op 5 maart in Vriezenveen van Amicitia wint is de competitie beslist, maar evengoed kan dat eerder of later gebeuren.

Afgelopen zaterdag kende KV DOS een droomstart tegen De Meeuwen. Na twaalf minuten stond het 8-0 en leek de wedstrijd gespeeld. KV DOS overklaste haar tegenstander op alle fronten. De Meeuwen herpakte zich en begon ook te scoren. Zes minuten later bij 8-5 wist het massaal opgekomen publiek dat het een echte wedstrijd zou worden. Frank Oranje schoot van afstand KV DOS over het dode punt heen: 9-5. Daarna liepen de Kampenaren gelijk op met De Meeuwen. De ruststand van 12-8 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

In de tweede helft werd het duel tussen KV DOS en De Meeuwen steeds meer bepaald door het duel tussen de dameskoppels Yvonne ten Hove/Linda Treep aan Kamper zijde en Lieveke Meijling/Maartje Hoorn aan Putter zijde. Boeiende duels, die beide in Kamper voordeel werden beslist. De Kamper dames kwamen samen tot twaalf treffers, hun opponenten tot zeven. Vooral het duel tussen Ten Hove en jeugdinternational Meijling was voor de liefhebbers om van te watertanden. Ten Hove kon zich verdedigend vastbijten in Meijling, die desondanks tot vijf treffers kon komen, allemaal schoten van afstand. Meijling zal komend seizoen in de korfballeague te bewonderen zijn, ze verkast naar Dalto Driebergen. Op Ten Hove stond zaterdag aanvallend geen maat. Bijna alles wat ze aanraakte veranderde in goud. Ze was alleen af te stoppen met overtredingen. Ten Hove scoorde zelf zes keer en forceerde twee strafworpen. Winnares op punten dus met dank aan Andre Beens en Rene Bruggeman, die zich volledig wegcijferden voor de dames.

In het andere aanvalsvak werd soms wel heel opzichtig gezocht naar de schotkans voor Gerlinda van Dijk. Van Dijk speelde haar laatste wedstrijd en moest en zou van haar vakgenoten op het scoreformulier terecht komen. Die treffer van Van Dijk kwam tien minuten voor tijd, toen de wedstrijd allang gespeeld was. Van Dijk scoorde 20-14. In de slotfase werd om en om gescoord. De wedstrijd eindigde in 24-19.