Succesvolle opwarmer bij DOS voor derby

Sport

KAMPEN - DOS Kampen kijkt terug op een succesvolle derby-avond. Donderdagavond werd dit evenement door de supportersvereniging DOS Kampen voor de tweede georganiseerd. De avond was een groot succes in meerdere opzichten. Naast vele gesprekken, interviews en analyses werd er ook een veiling gehouden voor de CliniClowns. Door de veiling werd een stevige basis gelegd voor een mooie donatie.

In een gezellige ambiance onder het genot van een hapje en drankje kwamen leden, vrijwilligers, sponsors van DOS en anderen samen in de kantine van DOS Kampen. De belangstelling was groot te noemen. Met ruim 200 mensen was de kantine behoorlijk gevuld. Door de live-muziek kwam de sfeer er vanaf begin aan goed in. Ook de komst van de Adviesraad van DOS. Kampen, Jaap Stam, Henry van der Vegt en Gerald van den Belt konden de vele leden waarderen. Gedurende de avond werd door sportjournalist Gerard Meijeringh van BrugMedia interviews gehouden met Nick Karel, Dick Kroon en Gerrit Bredewold, Henry van der Vegt en Jan Okke Koers en een blik geworpen op de derby tegen Go-Ahead Kampen in het verleden.

DOS. Kampen heeft rondom de derby als goed doel de CliniClowns uitgekozen om zich als vereniging breder in te zetten voor de maatschappij. Hiervoor zijn diverse acties opgezet. De eerste in de serie was gisteravond tijdens de derby-avond. Veilingmeester Bart Slagter heeft diverse voetbalgerelateerde voorwerpen geveild. Jaap Stam en Henry van de Vegt hadden uit hun persoonlijke collectie shirts meegenomen en gesigneerd. Ook gingen door Stam, Van der Vegt en Van den Belt gesigneerde DOS-shirts en -ballen onder de hamer. Klappers waren de wedstrijdshirts van Ajax en Willem II en daarnaast nog de originele wedstrijdbal van de historische derby een aantal jaren geleden. Deze werd met 6-0 gewonnen door DOS. Kampen.

DOS-voorzitter Danny van den Bos blikt tevreden terug. "Hier zie je dat zo'n avond in meerdere opzichten een succes is. Allereerst natuurlijk de mooie opbrengst voor de CliniClowns, maar ook de beweging in de club. De komst van Jaap, Henry en Gerald, die vanuit eigen kweekvijver zijn voortgekomen en nu weer actief een rol spelen. En daarbij alle enthousiaste leden die een leuke avond hebben. Hopelijk morgen een goed vervolg", aldus Van den Bos."