Tennekes

Volleybalsters Reflex maken indruk met verrassende zege tegen koploper

KAMPEN – De vrouwen van Zalsman/Reflex hebben zaterdag thuis voor een verrassing gezorgd. In de Reflexhal werd met 3-1 gewonnen van koploper Donitas.

In de eerste set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Tegen het eind van de set haperde de service bij Reflex. Uiteindelijk gaf de zeer lange middenblokkering van Donitas de doorslag: 23-25. Toch gaf het goede spel Reflex vertrouwen. De tweede set gaf een heel ander spelbeeld. Donitas kwam er niet aan te pas. De servicedruk van Reflex was groot. De aanval van Donitas werd voorspelbaar en de solide verdediging van de thuisploeg kreeg steeds meer controle. Uiteindelijk won Reflex de set verrassend met overmacht: 25-15. Reflex trok de goede lijn door en gooide er zelfs nog een schepje bovenop. Alles klopte bij de Kamper formatie. De pass liep uitstekend en de blokkering zat potdicht. Donitas kwam er niet meer aan te pas en verloor de derde set met 25-11. In de vierde set leverde gevarieerd aanvalsspel Reflex al snel een ruime voorsprong op. Donitas probeerde het nog wel, maar Colina Makken was in het blok bijna niet te passeren. Reflex pakte de set met 25-18 en behaalde zo vier dure punten.

De mannen van AH van Mierlo/Reflex stonden wederom geen set af. Dit keer was VSCO58 het slachtoffer. Na een slap begin in de eerste set, was Reflex in het slot wel scherp. VSCO58 had geen antwoord, zodat de eerste set met 23-25 naar Reflex ging. Op papier was het verschil in de tweede set klein (21-25), maar toch kwam Reflex nooit in de problemen. Ook de derde en vierde set was de Kamper ploeg de betere (18-25 en 22-25). Concurrent VC Zwolle 2 won ook met 4-0, zodat het onderlinge verschil twee punten blijft in het voordeel van de koploper uit Kampen.