Afbeelding
Tennekes

Arjan ten Hove ziet nog voldoende potentie bij VV Kampen en tekent bij

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Arjan ten Hove zit ook volgend seizoen op de bank bij VV Kampen. De Kampenaar heeft zijn contract met de vierdeklasser met een jaar verlengd. Ten Hove is bezig aan zijn tweede seizoen bij Kampen.

Ten Hove wil doorgroeien met Kampen. Daarom is hij van mening dat Kampen stappen moet maken in de organisatie rond het tweede elftal. “Dat kan nog beter en moet beter." De club deelt deze mening. Nog belangrijker vindt hij de steun van de spelersgroep en het intact blijven van de selectie. “Het bestuur heeft geïnventariseerd bij verschilllende spelers en ze zagen het zitten om nog een derde seizoen met mij verder te gaan. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan. Wie speelt er volgend jaar nog bij VV Kampen? Ik zit er niet op te wachten om volgend jaar opnieuw te moeten beginnen. Tachtig procent van de groep heeft aangegeven sowieso door te gaan bij Kampen. Dat vind ik een goede basis om een derde seizoen in te gaan.”

Ten Hove ziet nog volop mogelijkheden bij de vierdeklasser. “Dat heb ik dit seizoen al teruggezien. In de tweede helft van het seizoen moeten we nog een stapje maken. Met name van de jonge jongens verwacht ik nog veel groei.” Ten Hove is tevreden over de inzet van zijn spelers. "Elke wedstrijd gaan we volle bak. Dat was vorig jaar wel eens anders. Als die basis er is, kun je meer met technische en tactische zaken aan de gang.”

Volgend seizoen wil Ten Hove verder doorgroeien. “Samen met enkele versterkingen moet Kampen dan structureel bij de eerste zes kunnen spelen. Dan kun je ook meedoen voor een periode.”

Met de contractverlening van Ten Hove gaat een belangrijke wens in vervulling voor VV Kampen. “Hij heeft zich in anderhalf jaar getoond als een bijzonder betrokken trainer, die het in zich heeft spelers van verschillende achtergronden op verschillende posities beter te maken. Afgelopen seizoen wist ten Hove van een geheel nieuwe groep spelers een hecht team te smeden welke een keurige klassering behaalde in een competitie met sterke tegenstanders. Dit jaar staat Kampen er in een voor vierde klasse begrippen loodzware competitie opnieuw heel goed voor midden in het seizoen”, zo laat Guido Faas namens het bestuur van VV Kampen weten. “Het verlengen van het aan het einde van dit seizoen aflopende contract zien wij dan ook als een zeer belangrijke stap om de stijgende lijn die is ingezet verder te continueren. We hebben er alle vertrouwen in dat het eerste elftal zich onder leiding van ten Hove op een onverminderd positieve wijze zal blijven presenteren.”