Zilver en brons voor judoka's

VENRAY - Amber Weiland en Floor Daamen zijn sterk voor de dag gekomen bij een internationaal toernooi in Venray. De judoka’s van Judoteam Sonnenberch wisten beide een medaille te veroveren.

Op het sterkste toernooi van Nederland kwamen meer dan 1600 deelnemers uit 44 verschillende landen in actie. Amber Weiland wist, in de klasse +70kg/-18 jaar, na een vrijloting tweemaal een Belgische judoka met een heupworp te verslaan en een ippon te scoren. In de finale tegen de huidige Nederlands kampioen Marrit Kamps stond ze lang op voorsprong. In de laatste minuut kreeg ze een score tegen, waardoor zilver het hoogst haalbare was.

Floor Daamen legde beslag op het brons in de categorie meisjes -52kg/-15 jaar. Ze won drie keer en verloor in kwartfinalen nipt. In de herkaningsen bereikte ze strijd om het brons. Haar tegenstandster uit Tjechië moest opgeven vanwege een blessure en daarmee was de bronzen medaille automatisch voor Daamen.