KORFBALLERS DOS WINNEN IN EINDHOVEN

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen hebben hun eerste overwinning te pakken. In Eindhoven maakten de Kampenaren het zichzelf soms moeilijk, maar wonnen uiteindelijk toch verdiend met 17-19 van Rust Roest.

Het was, op de beginfase na, geen goede wedstrijd van DOS. DOS startte gedreven. De bal werd in hoog tempo rondgespeeld en de kansen werden goed afgerond. Het resulteerde in een stand van 5-8 na een kwartier spelen en een maximale voorsprong van vier punten, 6-10, na 23 minuten spelen. Maar daarna werd het spel minder. Of het nu aan het warme weer lag of aan het met een enkelblessure uitvallen van aanvoerster Linda van Keulen, wie het weet mag het zeggen. Aan de inzet van de Kampenaren lag het niet, want daar was niks mis mee. Ook werden er voldoende kansen gecreëerd, alleen de afwerking was niet afdoende.

Trainer-coach Jan Wiegers: “We hadden een superstart, maar daarna was het voorbij met mooi korfbal. We gaven Rust Roest de kans om terug te keren in de wedstrijd en hebben het zo onszelf moeilijk gemaakt.”

Bij rust stond de Kamper ploeg nog steeds aan de goede kant van de score, 9-11. In het begin van de tweede helft liep DOS uit naar 10-13, waarna het stokte in de Kamper aanval. Rust Roest kon de wedstrijd overnemen, ook al omdat de thuisploeg met andere spelers in de punt van de aanval ging spelen. Bij 13-13 waren beide ploegen weer in evenwicht.

Wiegers greep in en liet Rosalie Korteschiel en Matthijs Bastiaan invallen om meer aanvallende druk te kunnen geven. Onder leiding van Wesley Doorn pakte DOS bij 14-16 weer een voorsprong. Die was echter van korte duur. Rust Roest maakte gelijk en scoorde na de 16-17 drie minuten voor tijd voor de vierde keer een gelijkmaker: 17-17.

Puntverlies voor DOS lag op de loer. De hardwerkende Kampenaren grepen toch de zege. Iris van Bruggen schoot twee minuten voor tijd van halve afstand de bal door de korf, waarna nog geen minuut later Patrick van de Rozenberg, ook van halve afstand, de wedstrijd besliste: 17-19.

Wiegers: “Gezien het aantal kansen wat beide ploegen kregen, was het voor ons een verdiende overwinning. Maar we hebben er heel hard voor moeten werken. We lieten teveel kansen onbenut, toen we de wedstrijd in handen hadden. Daardoor kreeg Rust Roest de kans om langszij te komen. Als het erop aan komt speel ik toch liever een minder goede wedstrijd en pak ik twee punten, dan dat we goed spelen en met nul punten naar huis gaan.”

Doelpunten DOS: Iris van Bruggen 4x, Patrick van de Rozenberg en Daniël Lewerissa 3x, Linda van Keulen, Esther Hamberg, Mathijs Bastiaan en Wesley Doorn 2x, Chermène Toebast 1x