Afbeelding
Jan Buitenhuis

Go-Ahead Kampen onderuit bij SVZW

· leestijd 1 minuut Sport

WIERDEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 3-1 verloren van SVZW. De ploeg uit Wierden was slagvaardiger dan Go-Ahead, dat verder weg is gezakt op de ranglijst. De ploeg moet het doen met een achtste plek in de eerste klasse D.

Go-Ahead slaagde er voor dit duel niet in om een assistent-scheidsrechter te leveren. Dat kwam doordat de KNVB veel te laat communiceerde met de club dat de neutrale assistent-scheidsrechters niet van de partij zouden zijn. Uiteindelijk kreeg de Kamper club hulp van tegenstander SVZW. De assistent-scheidsrechter van het tweede team van de club uit Wierden hanteerde de vlag namens Go-Ahead.

In de 18e minuut had Go-Ahead pech. Uit een goede aanval leek Nick te scoren. De treffer werd echter afgekeurd door de arbiter wegens buitenspel. Een discutabele beslissing. Vier minuten later kon Go-Ahead wel juichen. Keeper Raymond Beukeveld maakte een overtreding op Madih Doufikar. Jurrian Zandbergen benutte de toegekende strafschop. Al snel stond het weer gelijk. In de 27ste minuut scoorde Kevin Aman na een goede aanval de 1-1. Go-Ahead slaagde er niet in om verdere schade te voorkomen. In de 41ste minuut kon Maarten Jansen simpel raak koppen uit een corner.

Het publiek zag een mindere tweede helft. Drie minuten na rust vloog een vrije trap van Leroy Knol net over het doel. Acht minuten later kwam SVZW op 3-1. Wederom deed een standaardsituatie Go-Ahead de das om. Uit een corner werd de bal doorgekopt. Darek Andrzejak kopte vervolgens raak. Daarna was de wedstrijd gespeeld. SVZW hoefde niet meer en Go-Ahead kon de aansluitingstreffer niet produceren.

Afbeelding
Afbeelding