Afbeelding

Johan Redeker (O&O) wint het JST 2016

· leestijd 1 minuut Sport

Jaap Spaargaren Toernooi opnieuw prooi voor Johan Redeker

Woensdagavond was het een drukte van belang in Grand Café de Majesteit. Maar liefst 35 schakers streden op de 64 velden. Na 3 spannende voorrondes, van steeds 3 partijen, plaatsten de schakers zich voor de finales. De top 8 speelden in de A-finale om de eeuwige roem en de wisselbeker.

Het was een spannende finale. In de 3de ronde verloor Redeker nog van Binnendijk. Vorig jaar werden zijn respectievelijk nog 3de en 2de. Binnendijk won deze partij, maar verloor onderweg 2 x terwijl het voor Johan tot dit verlies beperkt bleef.

De stand aan kop voor de laatste ronde was:

  1. Johan Redeker (O&O) .......... 4,5 punt
  2. Ferdinand Binnendijk (ZSG) 4 punt
  3. Bas de Boer (MSV) ............... 4 punt
  4. André van der Elst (O&O) ..... 3,5 punt

Johan versus André was de laatste ronde... als Johan niet zou winnen en Ferdinand wel dan zou Ferdinand er met de eer vandoor gaan. Maar als Ferdinand en Bas zouden verliezen en André zou van Johan winnen dan was André van der Elst de verrassende winnaar geweest.

Zover liet Johan het niet komen. Hij won gedecideerd zijn partij. Ferdinand en Bas moesten beide winnen, ze gingen dan ook vol voor de winst maar gingen beiden voor de bijl! André baalde achteraf, maar was al blij dat hij de sterk bezette finale, sterker bezet dan vorig jaar, wist te bereiken. Achter Johan werd Ferdinand Binnendijk 2de, voor hem hetzelfde resultaat als vorig jaar. Bas pakte de 3de prijs. André werd 4de. Net voor Micha Jans (MSV) en Simon Kronemeijer (Paul Keres {Utrecht} oud-O&O'er) . Winnaar van vorig jaar Miklós Hoffer (ZSG) werd dit keer 7de en Timo Koffeman (van Urk) 8ste.

De overig schakers speelden in finales B tot en met E.

  • Poule B werd gewonnen door Bas Dudink (MSV), hij bleef Sietse Gosker (ex-O&O) net voor.
  • In Poule C was Wilke Kronemeijer (O&O) te sterk voor iedereen. Hij liet slechts 2 remises toe en bleef zo Diederik Visser (ex-O&O) een vol punt voor.
  • Bert van Drongelen (ZZS!) was de sterkste in Poule D. Ondermeer door een knappe winst op Mujkanovic bleef hij deze sterke O&O'er op onderling resultaat voor.
  • Met een 100% score won Martijn Dijkstra (MSV) en bleef zo Gouke Mulder (thuisschaker) en Ronald Vierhuis (O&O) ruim voor.

De prijsuitrijking was na middernacht. De geluiden waren van alle kanten (deelnemers, organisatie & gastheer De Majesteit) positief en we zien al weer uit naar de editie van volgend jaar. De laatste maandag van het kalenderjaar valt dan op 1ste kerstdag. We moeten dan dus weer uitwijken, de keuze namens O&O zal zijn woensdag 27 of donderdag 28 december.

Kijk voor alle uitslagen en sfeerimpressies op:

http://kampenschaakt.nl/Jaap_spaargaren_toernooi/Jaap_Spaargaren_Toernooi.html

Via Twitter met de hashtag #JSTKampen zijn de meeste foto's al te zien, maar op de site komen er nog meer.