Afbeelding
Tennekes

Oudejaarsloop als bindmiddel voor organisatie SamenLoop voor Hoop

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Bij de 35ste editie van de Oudejaarsloop trok een fiks aantal lopers met paarse shirts de aandacht. Vrijwilligers van de commissie SamenLoop voor Hoop Gemeente Kampen liepen één of enkele ronden bij de Oudejaarsloop als een vorm van teambuilding.

In 2017 wordt in Kampen voor het eerst het evenement SamenLoop voor Hoop gehouden. Op 22 en 23 september wordt op de Kamper atletiekbaan via een 24-uurs wandelestafette stilgestaan bij kanker en wordt het leven gevierd. Het evenement wordt geheel door vrijwilligers georganiseerd.

Ruim 25 vrijwilligers van de commissie SamenLoop voor Hoop deden zaterdag mee aan de Oudejaarsloop om het jaar met z’n allen sportief af te sluiten. “Zie het als teambuilding”, vertelt Tatjana Goosen. En de vrijwilligers gebruikten de loop ook om de SamenLoop voor Hoop te promoten in Kampen. De paarse shirts trokken in ieder geval voldoende aandacht.

De organisatie van de SamenLoop voor Hoop in Kampen wil het evenement op 22 en 23 september breed opzetten. Daarom wordt er aan gedacht om een kinderloop als onderdeel toe te voegen. “We willen scholen graag mee laten doen. Daar zijn mee bezig”, vertelt Esther de Wilde, die er nog aan toevoegt dat de organisatie nog op zoek is naar vrijwilligers. “We zoeken commissieleden voor de veiligheid en het secretariaat.” Belangstellenden kunnen een mailtje sturen naar kampen@samenloopvoorhoop.nl.