Afbeelding
Tennekes

‘Competitie in zes wedstrijden verloren’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Trainer Jan Wiegers noemt de degradatie van zijn ploeg KV DOS Kampen / Veltman onnodig. “In zes wedstrijden hebben we onnodig punten laten liggen. Daardoor verlies je de competitie. Niet vandaag.”

DOS had alles in eigen hand, maar de opdracht was verre van gemakkelijk. Het sterke HKV verslaan. “Maar dat hebben we onszelf aangedaan. Op de overwinning was niks af te dingen. Dit is het verschil tussen HKV en ons”, aldus de DOS-trainer, die vond dat zijn ploeg teveel onnodig balverlies leed. “En na een 6-2 voorsprong, laat je de tegenstander veel te snel terugkomen. Dat is jammer. Dan zie je het wegzaken. ‘Hoe kan dat nou?’’, vroeg ik me af. Waarschijnlijk kostte het teveel energie.”

Wiegers zag ook dat zijn ploeg op cruciale momenten niet tot scoren kwam. “Toch zijn we er op scorend vermogen wel op vooruit gegaan. Maar we krijgen teveel doelpunten tegen door balverlies. We geven de tegenstander ook de gelegenheid om veel te scoren.”

De degradatie hakte er flink in bij DOS, al was er bij sommige spelers ook berusting. “Hoe erg dit is? Met elkaar steek je er zoveel energie in. Dit is een hobby voor me, maar we pakken het serieus op. Verliezen is erg, maar degraderen is anders. Dat roept emoties op.”

Jan Wiegers wil ondanks de degradatie doorgaan bij DOS. Er ligt een mondeling akkoord over contractverlenging. “De groep blijft gelijk. Volgend jaar moeten we voor het kampioenschap spelen. Dat is moeilijker dan spelen om niet te degraderen. Iedereen wil van je winnen. Maar DOS moet zorgen dat het snel weer terugkomt in de overgangsklasse. Dat is wat de vereniging ambieert. En onze groep is overgangsklassewaardig.”