KHC met in het midden Luhukay
KHC met in het midden Luhukay

IJssel Cup is prooi voor KHC

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De 'Strijd om de IJssel' is gestreden en na strafschoppen gewonnen door KHC uit Kampen. De finalist van vorige editie moest deze keer in de finale aantreden tegen de oud-profs van PEC Zwolle.

In de halve finale had KHC nipt gewonnen van WVF. De Westenholtenaren namen nog wel een 2-0 voorsprong (Jabir Mazouz en Joost Zweers), maar zagen de Kampenaren langszij komen dankzij een hattrick van Zwollenaar Jeffrey de Nooijer. Oud-PEC Zwolle bereikte de finale door na strafschoppen te winnen van WRZV Zwolle. Na een lange serie strafschoppen miste Mehran Asli Pour Ali voor de WRZV en benutte Wiljan Pluim namens PEC Zwolle wel de strafschop.

De finale was spannend en had een hoge amusementswaarde. Beide team waren aan elkaar gewaagd en KHC nam dankzij Jeffrey de Nooijer de leiding. Het was Wiljan Pluim die met een geweldige actie de gelijkmaker noteerde. Het spel golfde op en neer, maar geen van beide teams wist verder het net te vinden. KHC nam de strafschoppen beter en mocht de imposante IJsselcup meenemen naar Kampen.

De 'kleine' finale werd gewonnen door WVF na een 3-2 zege op WRZV Zwolle. Beide teams waren ongeslagen door de poulefase gekomen.

WRZV-voorzitter Freddy Eikelboom blikt terug op weer een geslaagde editie. "We hebben twee mooie en lange dagen gehad met onze mensen. Zaalvoetbal tussen kerst en oud/nieuw van s' morgens vroeg tot s' avonds laat. Geweldig weer om te zien hoe overdag de jeugd zich weet te vermaken en in de avonduren goed gevulde tribunes met publiek, die kunnen kijken naar het beste wat de regio aan zaalvoetbal te bieden heeft. Dit jaar waren er meer deelnemers dan vorig jaar. Voor komende editie denk ik dat we wellicht drie avonden nodig hebben om alle teams te kunnen herbergen. Er moeten wel voldoende speelminuten zijn om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Wedstrijden van 10 á 12 minuten zijn te kort en gaan ten koste van de kwaliteit. Voor de volgende editie is de inzet gericht op 24 deelnemers."

Wethouder van Sport Rene de Heer reikte de IJsselcup en de cheque voor de winnaar van €1000,- uit aan KHC-speler Romano Luhukay. Voor oud-PEC Zwolle was er een cheque van €300,-. WVF ontving uiteindelijk als nummer drie nog 200 euro.

De volgende editie van de IJsselcup staat inmiddels op de agenda en wordt gespeeld op donderdag 27 en vrijdag 28 december in de WRZV-hallen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 14 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 16 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41