Afbeelding
Tennekes

KV DOS Kampen-trainer Jan Wiegers stopt na dit seizoen als korfbaltrainer

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KV DOS Kampen/Veltman is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Jan Wiegers vindt het na vele jaren mooi geweest en stopt aan het einde van het seizoen als korfbaltrainer.

Jan Wiegers is al vele jaren actief als korfbaltrainer en vindt het tijd voor wat anders. “Twee maanden geleden, voor de zaalcompetitie, heb ik laten weten dat ik aan het einde van het dit seizoen ga stoppen. Het is mooi geweest. Als korfbaltrainer zijn de verplichtingen die je hebt best pittig. Korfbal kent een lang seizoen en de reisafstanden zijn soms groot. Voor mezelf vind ik het tijd om andere leuke dingen te doen dan korfbal, zoals zelf sporten. Ik ben lid van de tennisvereniging, maar ik heb in 2017 maar twee keer op de tennisbaan gestaan.”

Volgens Wiegers is het ook goed voor DOS dat er na dit seizoen een nieuwe hoofdtrainer komt. “Toen ik begon wilde ik in principe voor drie jaar gaan. Het is straks tijd voor een nieuwe trainer. Een nieuw gezicht brengt nieuw elan. Ik wil mijn periode in Kampen goed afsluiten. Ik wil graag kampioen worden in de zaal. Als we ons dan ook nog handhaven op het veld in de overgangsklasse kan ik terugkijken op drie heel mooie jaren.”