Afbeelding
Tennekes

‘Sportploeg van het jaar word je niet zomaar’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – De volleyballers van Reflex waren vrijdagavond blij met de prijs ‘Sportploeg van het jaar’. “We hebben echt iets neergezet. Het is mooi dat je daar waardering voor krijgt”, aldus Reflex-trainer Henk Gootjes.

Voor Sandor van Straten was het de tweede keer dat hij met Reflex de prijs ‘Sportploeg van het jaar’ wist te bemachtigen. “Het is leuk. En ‘Sportploeg’ is een mooie categorie. Je wordt niet zomaar sportploeg van het jaar.” Ook Gootjes was opgetogen. “Het is geweldig dat we deze prijs hebben gewonnen. Hartstikke leuk. En voor de sporters, vrijwilligers en de jonge gasten van Reflex die eraan zitten te komen, is het een mooie aanmoediging.”

Reflex werd in 2017 voor de tweede achtereenvolgende keer kampioen. In de topdivisie, het tweede niveau van Nederland, gaat het ook uitstekend. De ploeg draait bovenin mee. Een kampioenschap zit er waarschijnlijk net niet in. “Maar dat was ook niet de doelstelling, al wil je als sporter altijd zo hoog mogelijk eindigen. Maar het team dat nu bovenaan staat (Sliedrecht Sport, red.) is het meest stabiel en ze trainen vier á vijf keer per week. Ik ben ervan overtuigd dat deze ploeg volgend jaar in de top van de eredivisie meedraait”, aldus Gootjes. Reflex heeft geen ambitie om opnieuw de stap te maken naar de eredivisie. Volgens Van Straten en Gootjes zit Reflex prima in de topdivisie. “Het is een uitgebalanceerde competitie. In de eredivisie heb je twee goede ploegen. De rest is veel minder. Van een ploeg als Zwolle kunnen we zeker winnen”, aldus Van Straten.

De grote vraag is of Gootjes ook volgend seizoen hoofdtrainer is bij de mannen van Reflex. Hij heeft hierover nog geen beslissing genomen. Het bevalt hem uitstekend bij Reflex. Maar zijn werk en privéleven valt lastig met het trainerschap bij Reflex te combineren. “Ik werk in Groningen en wil ook tijd besteden aan mijn kinderen. Ik twijfel. Ik ben wel in gesprek met iemand die als assistent zou kunnen fungeren. Hij kan dan taken van me overnemen. Dat is nodig, want ik ben door de week wel acht uur bezig met volleybal.”