Afbeelding
Gerard Meijeringh

Wit-Blauw krijgt kleiner veld

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Wit-Blauw krijgt een kleiner veld. Met de afmetingen van 40 bij 20 voldoet het veld binnenkort aan de eisen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond, die overigens pas in juni 2026 verplicht zijn. Volgende week begint Edel Grass met het aanpassen van de belijning.

Het zandkunstgrasveld bij Wit-Blauw werd in 2004 aangelegd en is volgens de club nodig aan vervanging toe. Er zijn diverse slijtageplekken. Vervanging van het kunstgras is nog niet aan de orde. Daarom heeft Wit-Blauw gekozen voor een andere oplossing, waarmee het veld ook direct voldoet aan de nieuwe normen van het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond. Het speelveld heeft nu een omvang van 60 bij 30 en wordt teruggebracht naar 40 bij 20. Door de verkleining van het veld, worden de slijtageplekken onder de palen niet meer belast. De belijning moet worden aangepast en er moeten nieuwe grondplaten komen voor de korfbalpalen.

Er moest wat gebeuren, want door de slijtageplekken was het veld nauwelijks nog geschikt om op te spelen. De club is blij dat het straks beschikt over een kleiner veld. Diverse tegenstanders in de competitie hebben wel de beschikking over een veld met de juiste afmetingen.

Wit-Blauw neemt het grootste deel van de kosten voor haar rekening. De gemeente betaalt ook een deel.

Wit-Blauw ziet dit als een noodoplossing en hoopt dat het probleem over twee jaar definitief is opgelost met de aanleg van nieuw kunstgras.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden