Afbeelding
Tennekes

SVZW maatje te groot voor gekortwiekt Go-Ahead Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen had zaterdag nauwelijks iets te vertellen tegen SVZW. De titelkandidaat uit Wierden besliste het duel in de eerste helft met drie goals. Na de rust hield Go-Ahead de schade beperkt en stapte de thuisploeg van het veld met 0-4 nederlaag.

Door het ontbreken van Wilbert Wessels, Jurrian Zandbergen en Arjan Wiegers was Go-Ahead zeer gehandicapt voor het duel tegen het sterke SVZW. In het begin kon Go-Ahead nog aardig meekomen. In de 6e minuut was er zelfs een schietkans voor Kanan Rafy, maar goalie Herman Veenhuizen bracht redding. Daarna ging het snel en was er geen houden meer aan voor Go-Ahead. In de 14e minuut scoorde Maarten Jansen van dichtbij. Vier minuten lag de tweede er al in voor SVZW. Een overtreding van Kevin Coenraad op de snelle Yessin Maskoul werd bestraft met een penalty. Robin de Jong liet vervolgens keeper Tim Noordman kansloos. In de 34ste minuut kwam SVZW op 0-3. Na een overtreding van Noordman op Maskoul ging de bal opnieuw op de stip. Dit keer schoot Maarten Jansen raak vanaf elf meter.

SVZW maakte in de eerste helft een gedreven indruk en ging op zoek naar zoveel mogelijk goals. In de tweede helft was dat een stuk minder. De bezoekers kregen wel enkele kansen, maar keeper Niek Bongers, na de rust in het veld gebracht voor de geblesseerde Noordman, verrichtte enkele goede reddingen. In de 87ste minuut moest hij echter capituleren op een inzet van Nigel Michels. Vanwege het uitvallen van Leroy Knol met een liesblessure moest Go-Ahead in de laatste minuten met tien man verder.

Trainer Henk Nieuwenhuis was niet verrast door de moeizame wedstrijd tegen SVZW. “Ik was niet verbaasd. Door het ontbreken van Wiegers, Zandbergen en Wessels weet je dat het moeilijk wordt tegen zo’n sterke tegenstander. We waren niet helemaal op elkaar ingespeeld. Het is moeilijk om uit deze wedstrijd wat positieve punten te halen. Niek Bongers heeft goed gekeept en Mat van Dalfsen liet wat leuke acties zien.”

De angst was zaterdag duidelijk voelbaar op Sportpark Middenwetering. Veel supporters zijn bang dat Go-Ahead Kampen in de nacompetitie terecht gaat komen. Winst bij asv Dronten is komende zaterdag bittere noodzaak, maar de blessures van Zandbergen, Wessels en Wiegers zijn zorgelijk. “Arjan Wiegers heeft een gebroken rib. Hij kan misschien spelen. Wilbert Wessels gaat komende week naar een specialist. We hopen dat dat wat oplevert, maar hij heeft een vervelende liesblessure. Jurrian Zandbergen heeft ook liesproblemen, maar dat lijkt minder ernstig”, aldus Nieuwenhuis.