Daan Anthony

Wilsum fileert VV Kampen na rust

WILSUM – Wilsum heeft zaterdag de derby tegen VV Kampen op spectaculaire wijze naar zich toegetrokken in een wedstrijd waarin de wind van grote invloed was. Na een 0-2 achterstand bij de rust, denderden de oranjehemden in de tweede helft over Kampen heen met de wind in de rug. Wilsum won overtuigend met 5-2.

Met de wind in de rug kwam Kampen in de eerste helft twee keer tot scoren. In de 23ste minuut was de eerste kans gelijk raak uit een goede aanval. Pedro Lopes schoot de bal met links in de lange hoek. Vlak voor rust viel de tweede treffer van Kampen. Yunus Aybek tikte de 0-2 binnen.

Na rust rechtte Wilsum de rug. Met de wind in de rug zette de ploeg maximaal druk op Kampen. Al snel had dat resultaat. In de 50ste minuut scoorde Patrick Plette de belangrijke aansluitingstreffer. Zes minuten later was het weer raak voor Wilsum. Gert Jan Sollie scoorde uit een corner van Daniël Niemeijer. Daarna ontsnapte Wilsum twee keer aan de 2-3 van Kampen en kwam het in de 64ste minuut voor het eerst op voorsprong. Sollie kopte de bal terug, waarna Jan van Spijker raak kopte. In de 77ste minuut zorgde Plette voor 4-2 en Erik van Regteren bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 5-2 uit een vrije trap.

Wilsum-trainer Han Hanekamp was blij met de veerkracht van zijn ploeg. “Ik ben er oprecht trots op. We hebben het goed gedaan met elkaar. We hebben voor rust wel geluk dat de 3-0 niet valt. In de kleedkamer waren de jongens negatief, maar daar ben ik gelijk volle bak tegenin gegaan. We voetbalden goed. Ik heb gezegd dat ze zo door moesten gaan en dat is gebeurd. We hebben loon naar werken gekregen. We hebben laten zien dat we terug kunnen komen van een achterstand. Ik hoop dat dat we daar vertrouwen uit kunnen putten.”

Kampen-trainer Meloudi Zaki beleefde op zijn verjaardag een beroerde middag. “In de tweede helft konden we tegen de wind in tegen bomen van jongens het spel niet maken. Wij probeerden te voetballen tegen jongens die net even wat meer wilden geven. Soms is het ook nodig om keihard te werken om er iets van te maken. Na de 2-2 krijgt Yunus Aybek een kans op 2-3 en vijf minuten later valt de 3-2. Toen ging de koppies hangen. In de laatste tien minuten laat je het lopen. In de wedstrijden tegen ’s-Heerenbroek en Wilsum hadden we moeite met de speelwijze van de tegenstander. We hadden moeite om de fysieke strijd te winnen. De wilskracht om samen te willen werken met je maten in het veld. Dat mis ik momenteel.”