Afbeelding
Foto Tennekes

Hardlopen blijft populair

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Hardlopen blijft in trek. Hardloopevenementen trekken steeds meer deelnemers. Dat bleek maandag ook tijdens de Oudejaarsloop.

Ruim zeshonderd deelnemers deden mee en dat was een record. Ieder jaar wordt het drukker in het Stadspark bij de Oudejaarsloop. “Het is een populair loopje. Mensen stappen gemakkelijk in. Een rondje van 3 kilometer is heel laagdrempelig. Het is dan wel mooi om te zien dat mensen er vervolgens nog een rondje bijdoen”, aldus Isala-voorzitter Joke Lorist-Klappe.

Hardlopen is al jaren in opkomst en dat lijkt zich nog steeds door te zetten. De Kamper atletiekvereniging houdt op 20 maart een nieuw evenement, de 2 Bruggenloop (5, 10 of 15 kilometer). Isala blijft inzetten op beginnende lopers en start op maandag 7 januari met een speciale clinic voor de afstanden 5 en 10 kilometer in de aanloop naar het evenement. Gedurende twaalf weken is er iedere maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur een groepstraining, waarbij aandacht is voor looptechniek, loophouding, kleding- en schoenadvies en andere aanverwante zaken.

De clinic kost 50 euro. Daarvoor krijg je ook een startbewijs voor de Twee Bruggenloop en een speciaal T-shirt. Inschrijven via www.2bruggenloop.nl.