Afbeelding
Tennekes

Ruth Vorsselman, Roy van den Berg, Deltasteur en IJGV grote winnaars bij Sportverkiezing Kampen

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Kanovaarster Ruth Vorsselman, baanwielrenner Roy van den Berg, de zwemploeg van Deltasteur en de turngroep van IJGV waren donderdagavond de grote winnaars bij de Kamper Sportverkiezingen. Vorsselman werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. Roy van den Berg won bij mannen. De zwemploeg van Deltasteur was de Sportploeg van het jaar en de turnselectie van IJGV greep zelfs twee prijzen.

Voor het eerst werden er publieksprijzen uitgereikt onder de genomineerden. Een voor de ploegen en een publieksprijs voor individuele sporters. Bij de ploegen trok de turnselectie van IJGV de meeste stemmen. Deze ploeg won ook al de strijd bij de jeugdploegen. En dat betekende twee prijzen voor de turners uit IJsselmuiden. Bij de individuele genomineerden mocht tennisser Ivar Vinke van KJLTC de publieksprijs in ontvangst nemen.

Bij de vrouwen ging Ruth Vorsselman er eindelijk weer eens met de winst vandoor. De kanovaarster van KV Skonenvaarder pakte in 2018 diverse nationale titels. Bianca Roosenboom (inline-skaten) moest dit keer genoegen nemen met plek twee. Hermien Koers van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk eindigde als derde. Bij de mannen pakte Roy van den Berg onlangs de wereldtitel bij de teamsprint. Donderdagavond kwam hij ook als beste uit de bus bij de mannen. Karateka Dylan van Moerkerk kwam op plaatst twee terecht en marathonschaatser Gary Hekman op plaats drie. Teleurstellend was dat Van den Berg en Hekman beiden niet aanwezig waren en ook geen vervanger hadden geregeld. Bij de ploegen ging de overwinning naar Deltasteur. De zwemploeg van de Kamper zwemvereniging promoveerde in 2018 naar het hoogste niveau in de Nederlandse clubcompetitie en leverde daarmee een historische prestatie in de clubgeschiedenis. Het eerste team van KV DOS Kampen/Veltman eindigde als tweede en het eerste team van SV Zalk als derde.

Bij de jeugdsporter Jongens mocht Yanieck Frijstein zich de winnaar noemen. De zwemmer pakte in 2018 twee nationale titels. "Ik vond het al leuk dat ik was genomineerd. Nu haal ik ook nog de eerste prijs binnen. Super", aldus een enthousiaste Frijstein. Het podium werd verder gevormd door stepper Johan Klooster van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk en de nummer drie Ivar Vinke. Bij de jeugdsporter meisjes ging Isa Vorsselman er met de hoofdprijs vandoor. Het kanotalent van Skonenvaarder pakte bij NK’s in Kampen en Amsterdam maar liefst tien podiumplaatsen. De nummer twee in deze categorie was zwemster Demi Westendorp van Deltasteur. Annelotte Felix (paardrijden) eindigde als derde. Bij de jeugdploegen werd het gehele podium gevormd door sporters uit IJsselmuiden en was er veel succes voor IJGV. Achter de turnselectie van IJGV ging de tweede plaats in deze categorie naar de tienerselectie Jazzdans van IJGV. Het meidenteam onder 11 jaar van IJVV was de nummer drie bij de jeugdploegen.

De 34ste editie van de Kamper Sportverkiezingen was in een nieuw jasje gestoken. Naast de uitreiking van twee publieksprijzen werd er rondom de Stadsgehoorzaal een bootcamp georganiseerd, waarmee duiten (geld) waren te verdienen voor de deelnemende clubs. Later op de avond speelden de deelnemende teams een quiz. KV Skonenvaarder werd winnaar en sleepte het meeste geld binnen. Go-Ahead Kampen pakte de tweede plaats en Wilhelmina legde beslag op plek drie. Reflex eindigde op de ondankbare vierde plek en haalde geen geld binnen. Tijdens de avond van Sportverkiezing Kampen werden ook de Nederlandse kampioenen uit de gemeente Kampen in het zonnetje gezet. Voor alle kampioenen was er een witte badjas. “Een cadeautje waarmee je kan zeggen: Ik ben een kampioen”, aldus wethouder Geert Meijering.

Afbeelding
Afbeelding