Zalk komt tekort tegen ZAC

ZWOLLE – Zalk is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen bij ZAC. De Zwolse koploper in de derde klasse C won met 5-2.

Zalk begon goed en kwam in de 5e minuut op voorsprong. Een schot van Michel Hamer werd gekeerd door de keeper. In de rebound scoorde Gerben Hamer. Lang kon Zalk niet van de voorsprong genieten. Na een indraaiende vrije trap profiteerde ZAC in de 6e minuut van een misverstand achterin bij Zalk. Vervolgens sloeg ZAC twee keer toe in korte tijd (20ste en 21ste minuut) en was de wedstrijd gespeeld.

In de tweede helft ging Zalk met drie man achterin spelen. In de 52ste minuut was het echter al weer raak voor ZAC. Volgens Zalk-trainer Gerrit Hamer een doelpunt met een luchtje. “Jos Ottens ging fysiek door Berry Wagterveld. Onze keeper werd getorpedeerd, waarna Ottens simpel de bal kon binnen koppen.”

In de 66ste minuut viel de vijfde ZAC-treffer. Hendri Vinke kreeg de bal tegen zijn hand, waarna ZAC de toegekende strafschop benutte. In de 79ste minuut bepaalde Michel Hamer de eindstand op 5-2. Een voorzet van Gerben Hamer werd doorgekopt. Vervolgens haalde Michel Hamer doeltreffend uit met rechts. “We wisten van tevoren dat het een zware middag zou worden. ZAC was een maatje te groot”, aldus Gerrit Hamer.