John Zoetebier

KHC trefzeker tegen Enter Vooruit

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC heeft zaterdag met 5-2 gewonnen van Enter Vooruit. “En daar viel niets op af te dingen. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en eindelijk weer eens veel gescoord”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

KHC kwam al vroeg op voorsprong. Karim Gabara werd diep gestuurd. Hij omspeelde de keeper en liep de bal in het doel. Daarna kreeg de thuisploeg diverse kansen. Toch moest het KHC-publiek wachten tot de 40ste minuut voor nieuw Kamper succes. Na een overtreding op Romano Luhukay ging de bal op de stip. De strafschop van Nick Notrot werd vervolgens gepakt door de keeper. De scheidsrechter liet de penalty echter overnemen omdat de doelman te vroeg uitkwam. Vervolgens ging Jeffrey de Nooijer achter de bal staan. De goalie wist ook deze strafschop te stoppen, maar in de rebound scoorde De Nooijer alsnog.

Daarna vielen de doelpunten tot de rust als rijpe appelen. Uit een voorzet van Jesse Betaze scoorde De Nooijer uit een scrimmage. Even later deed Enter Vooruit wat terug, na onnodig balverlies van De Nooijer. Voor rust viel ook nog de 4-1. De goed spelende Gabara raakte de lat. In de rebound scoorde Luhukay.

Na rust kwam Enter Vooruit terug tot 4-2. Kort na deze treffer bepaalde Durk van der Leest de eindstand op 5-2 via een rake kopbal.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 18 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21