Jan Noordman

Knappe uitzege Go-Ahead bij Scherpenzeel

SCHERPENZEEL – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een uitstekend resultaat neergezet. De ploeg van trainer Marco Roelofsen won met 1-4 bij Scherpenzeel. “Het was een goede wedstrijd van onze kant”, aldus Roelofsen.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Scherpenzeel. Daarbij kwam Go-Ahead goed weg. De thuisploeg raakte de onderkant van de lat. Daarna had Go-Ahead de regie stevig in handen. In de 31ste minuut kwam Go-Ahead verdiend op 0-1 uit een aanval over verschillende schijven. Jurrian Zandbergen haalde verwoestend uit na een voorzet van Nick Hendriks. Zes minuten later viel de 0-2. Na een goede voorbereidende actie van Adi Draganovic maakte Wilbert Wessels het koeltjes af.

In de tweede helft gooide Scherpenzeel alles op de aanval. De laatste man moest voorin oorlog maken. Go-Ahead deelde in de 51ste minuut echter weer een tik uit. Weer werd met succes een aanval over de linkerkant opgezet. Nick Hendriks kreeg alle vrijheid en had een goede voorzet in huis. Zandbergen maakt het vervolgens goed af. In de 65ste minuut volgde de 0-4. Uit een voorzet van Hendriks kopte Zandbergen terug, waarna Wessels met het hoofd de 0-4 aantekende. Vlak voor tijd deed Scherpenzeel nog wat terug uit een corner. Invaller Sven van der Harst passeerde Go-Ahead-doelman Tim Noordman. Go-Ahead blijft derde in de eerste klasse D en doet volop mee voor een plek in de nacompetitie.