Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Zoveel mogelijk mensen op de fiets is het nobele streven van vanDijkBikes

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

In het woon-werkverkeer is de auto nog steeds het meest gebruikte vervoersmiddel. Met alle problemen van dien. De fiets is een uitstekend alternatief. vanDijkBikes biedt uitkomst met een grote collectie elektrische fietsen. Van een eenvoudig model tot de hele snelle speedpedelecs die ondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur.

Michel van Dijk begon veertien jaar geleden zijn eigen fietsenzaak aan de Broederweg onder de naam vanDijkBikes. Al snel liep hij op deze locatie tegen de grenzen van de groei aan. Dertien jaar geleden verhuisde vanDijkBikes naar een modern ingerichte showroom aan de IJsseldijk 27. De afgelopen jaren is het bedrijf verder doorgegroeid.

Zoveel mogelijk mensen op de fiets
Dat had vooral te maken met een veranderende bedrijfsfilosofie en een heldere visie van Michel van Dijk. “Je kunt gaan adverteren en vervolgens in de winkel gaan wachten tot mensen bij je binnenkomen om een fiets te kopen.

Maar je kunt ook bedrijven benaderen en informeren over de voordelen van een fiets in het woonen werkverkeer. Wij willen zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Dat is ons doel”, vertelt Michel van Dijk. Drie jaar geleden ging hij hiermee van start. Hij benaderde bedrijven met een helder verhaal. Met de fiets naar het werk biedt veel voordelen. “Je vermindert de CO2-uitstoot, personeelsleden worden vitaler en je ontwijkt de spits. Als je met de fiets naar het werk gaat, heb je geen excuus meer om te laat te komen. Of je moet een lekke band krijgen.”


Aangeleverd. 

Verschillende bedrijven waren gevoelig voor de argumenten van Michel van Dijk. Een goed voorbeeld hiervan is het grafimediabedrijf Zalsman, dat werd uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Nederland. “Daar hebben we veel fietsen aan geleverd. Dat geldt ook voor Impact. Wij proberen het fietsgebruik onder personeel van bedrijven te stimuleren. De overheid helpt ons daarbij. Een subsidieregeling behoort tot de mogelijkheden”, aldus Michel van Dijk.

Drie groepen elektrische fietsen

Op het gebied van elektrische fietsen zijn er diverse mogelijkheden. De voertuigen zijn in drie verschillende groepen te verdelen. Zo zijn er fietsen met een motor in het voorwiel. De tweede categorie bestaat uit fietsen met een middenmotor. Bij deze tweewielers is er sprake van een natuurlijke ondersteuning bij de benen. De derde groep is een buitencategorie; de speedpredelecs met een maximum snelheid van 45 kilometer per uur.

Fietsprobeerpoule
Ieder bedrijf en elk individu heeft zo zijn eigen wensen. Daarom weet vanDijkBikes dat het belangrijk is dat geïnteresseerde ondernemers op hun gemak de juiste keuze kunnen maken. Bedrijven krijgen de mogelijkheid om verschillende E-bikes te testen (testpoule). De looptijd varieert van meerdere weken tot een maand. Wellicht behoort een subsidie van de overheid tot de mogelijkheden.

En anders kunnen bedrijven altijd nog profiteren van een aantrekkelijk actiepakket van vanDijkBikes. Het voordeel kan dan wel oplopen tot 400 euro per fiets. Daarnaast biedt vanDijkBikes bij de aanschaf van een nieuwe fiets altijd een zorgplan op maat. Dit complete en flexibele pakket varieert van een fietshelm, onderhoud, verzekering, een pechpas, onderhoud en eventuele kentekenkosten (bij speedpredelecs).

Vakmanschap
vanDijkBikes is gunstig gesitueerd aan de IJsseldijk en heeft de beschikking over een ruime showroom. Er is volop parkeergelegenheid en er is alle ruimte voor het showen van een uitgebreide collectie. Met bekende namen als Trek, Batavus, Sparta en de speedpedelecs van Stromer (de Tesla onder de E-bikes) heeft vanDijkBikes veel te bieden op het gebied van elektrische fietsen. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektrische fietsen en stadsfietsen, maar ook voor racefietsen en mountainbikes is vanDijkBikes een uitstekende optie. Daarnaast is de tweewielerspecialist een fietsenzaak met veel vakkennis. En de service van beperkt zich niet alleen tot de verkoop van een degelijke fiets. De aftersales zijn minstens zo belangrijk met als doel om klanten tevreden te stellen en te ontzorgen. Met de aantrekkelijke servicepakketten hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over onderhoud. Uw tweewieler is bij de specialisten van
vanDijkBikes in vertrouwde handen.

Dit is een partnerbijdrage van:
VanDijkBikes
IJsseldijk 37 
(038) 3337110
info@vandijkbikes.nl
vandijkbikes.nl

Nick de Vries