Afbeelding
Foto: M. Zanderink

HanzeFest XL biedt bomvol dagprogramma met vertier voor jong en oud

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het wordt een van de hoogtepunten dit zomerseizoen in Kampen. HanzeFest XL, dat plaatsvindt op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus. Op beide dagen zit het dagprogramma bomvol nautische activiteiten die allemaal gratis toegankelijk zijn.

Tijdens HanzeFest XL is Kampen helemaal in nautische sferen. Dan is het wel heel erg uitnodigend om even het water op te gaan. Dat kan tijdens HanzeFest XL. Bezoekers kunnen op beide dagen een stukje meevaren met De Veerman van Kampen en De Hester. Ter hoogte van het Van Heutszplein is er op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur een Marine Road Show. Er zijn verschillende demo’s en twee vaartuigen liggen klaar voor bezichtiging. HanzeFest XL neemt bezoekers mee naar terug in de tijd naar het roemrijke Hanze-verleden. Aan de IJsselkade kunnen mensen genieten van diverse nautische ambachten zoals een touwslagerij, taanderij en het maken van klompenbootjes. De hele IJsselkade is sfeervol aangekleed door de Koggewerf en Ventura.

HanzeFest XL is ook een feest van muziek en theater. Op het Van Heutszplein en de IJsselkade staan podia. Daar vinden optredens plaats van verschillende zeemanskoren, georganiseerd door De Ketelbinken. Daarnaast brengt Ventura diverse theatershows en theateracts.

Er zijn ook een aantal activiteiten die op vrijdag of zaterdag plaatsvinden. Zo kunnen bezoekers op vrijdag van 11.00 tot 17.00 de unieke Kogge Virtual Reality Experience ervaren. Op vrijdag wordt er ook jacht gemaakt op het wereldrecord knopen leggen. Hier zijn 350 mensen voor nodig. De organisatie van HanzeFest XL roept iedereen op om mee te doen.

Een bijzondere activiteit op zaterdag is Hanzebloazen, een concours voor dweilorkesten. Ook wordt op zaterdag het Stadsomroepers Concours gehouden. Aan de hand van verschillende nautische thema’s moet de deelnemende stadsomroepers hun boodschap verkondigen en hun eigen stad verdedigen.

Uiteraard is er op beide dagen ook een aantrekkelijk avondprogramma, waarbij een muzikale reis langs verschillende Hanzelanden wordt gemaakt. Een groot tentfeest met livemuziek, lekker eten, schuimende bierpullen en unieke verrassingsacts. Dans, zing, drink, eet en geniet.

Toegangskaarten voor de vrijdagavond en zaterdagavond zijn te verkrijgen via hanzefest.nl

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39