Afbeelding
Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Jubilerend Expert Dronten ontzorgt klanten met hoogwaardige service

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

Expert Dronten bestaat sinds 1 juli 12,5 jaar. De winkel is een van de grotere Experts van Nederland. Eigenaar Harold Zwiers heeft oog voor de toekomst en is een duurzame weg ingeslagen met zonnepanelen en duurzame artikelen in de collectie. Maar bovenal blijft Expert Dronten de winkel waar de klant altijd kan vertrouwen op hoogwaardige service in de breedte zin van het woord.

Expert Dronten is gevestigd aan het Ruim 68 in Dronten. Dit pand heeft altijd al een winkelbestemming gehad. “Sinds de polder is drooggelegd”, vertelt Harold Zwiers. In 1961 werd de elektriciteitszaak gevestigd in het centrum van Dronten door de familie Wouda. De winkel was de pionier in de polder. Wouda begon met de verkoop van verlichting. Vele Drontenaren kochten bij de winkel hun eerste televisie.

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Van juniorverkoper naar eigenaar

Harold Zwiers is al geruime tijd verbonden aan de zaak in Dronten. In 1991 ging hij aan het werk voor de familie Wouda in de winkel. Hij begon als juniorverkoper. Toen was het nog een vestiging van Electro World. De winkel ging in 1999 verder als Expert. In 2011 werd hij gevraagd door de familie Wouda om de zaak over te nemen. Een logische vraag, omdat hij al twintig jaar werkzaam was bij het bedrijf. 

“Toen ik in 1991 begon had ik nooit gedacht dat ik het familiebedrijf ooit zou overnemen. Maar ik denk in kansen en nooit in beperkingen”, aldus Zwiers, die benadrukt dat er altijd bepaalde mensen nodig zijn om je te laten groeien. Hij noemt de naam Thon Westerhoff. “Hij heeft me in staat gesteld om me te ontwikkelen. Hij heeft me begeleidt en me de vrijheid gegeven om me te ontwikkelen.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Eén van de grootste Nederlandse Experts

Onder zijn leiding is er veel gebeurd. De winkel werd steeds aangepast aan de moderne eisen van de tijd en is altijd op dezelfde plek gebleven. Wel is de winkel ingrijpend verbouwd toen het winkelcentrum in het centrum van Dronten op de schop ging. De winkel is uitgegroeid tot een van de grootste Experts in Nederland met een showroom van maar liefst 650 vierkante meter.

Het assortiment van Expert Dronten is zeer breed. Zo heeft de winkel uiteraard veel te bieden op het gebied van electronica. Van wasautomaten en drogers tot koel- en vriesapparatuur en kleine huishoudelijke apparaten en van TV en audio tot telefoons en tablets. In de winkel staan alle apparaten klaar ter demonstratie. Zo kan de klant in een oogwenk de verschillen zien of ervaren tussen de verschillende producten.

Duurzame toekomst

Wouda wil met Expert bouwen aan een duurzame toekomst. Met 160 zonnepanelen is de winkel in Dronten is het niet alleen energieneutraal, maar is het op jaarbasis zelfs energieleverend. “We willen een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Daarom proberen we steeds meer duurzame goederen te leveren”, aldus Zwiers. Het afvoeren van oude apparatuur neemt Expert Dronten graag voor haar rekening. Alle verpakkingsmaterialen wordt gerecycled.

Hoogwaardige service

Het past in de strategie van Expert Dronten. Het bedrijf wil voldoen aan de wensen van de klant. De klant staat voorop. Bij Expert Dronten kan de klant altijd rekenen op veel persoonlijke aandacht en hulp bij het vinden van een product dat aan de persoonlijke wensen voldoet. “We spelen in op de behoefte van de klant. We bieden advies op maat en spelen in op regionale behoeften. Daar hoort ook een goed aftersalesverhaal bij. We zijn een lokaal bedrijf en bieden lokale service. We hebben een eigen serviceafhandeling. Deze afhandeling gebeurt door onze eigen mensen. We hebben alles in eigen beheer. Plaatsing, installatie, montage en bezorging en reparatie.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Expert Dronten wil mensen ontzorgen. Via de handige bezorgservice wordt een product netjes thuis afgeleverd en kan de klant snel genieten van de nieuwe aankoop. Tevens biedt Expert Dronten eerste hulp bij mankementen via de reparatieservice. En over installatie van producten hoeven klanten van Expert Dronten zich absoluut geen zorgen te maken. Door een beroep te doen op de installatieservice van Expert Dronten bent u er zeker van dat de installatie van bijvoorbeeld een vaatwasser of koelkast, het inbouwen van een oven of het aansluiten van een televisie of een home cinema set vakkundig gebeurt. De hoogwaardige service van Expert Dronten maakt echt het verschil. “We hebben een heel andere serviceafhandeling dan grote internetbedrijven”, aldus Zwiers. 

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Daar komt nog bij dat Zwiers als lokale ondernemer zich bekommert om het leefklimaat in de buurt.
Als lokaal bedrijf wil hij ook maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. “We dragen bij aan initiatieven in de buurt. Het is mooi dat ondernemers bijdragen in een mooi leefklimaat in de gemeente Dronten.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Expert Dronten
Het Ruim 68
Dronten
0321 - 38 60 20
dronten@expert.nl
www.expert.nl/winkels/dronten

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39