Jan ten Berge.
Jan ten Berge. Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Open Huis nieuw pand Bostools.nl

· leestijd 3 minuten Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Na maanden van klussen en verbouwen was deze zomer het nieuwe pand van Bostools.nl, Bosoutdoor.nl en Wilesco-shop.nl klaar. Zaterdag 30 september is er een feestelijke open huis. Van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom aan Kleiland 11 in IJsselmuiden. “Voor een heerlijk hapje, drankje en om kennis te maken met ons bedrijf”, zegt eigenaar Jan ten Berge. “Tijdens de open huis laten we graag zien wie we zijn en wat we doen.”

En dat is nogal wat. “Daarin zijn we een beetje een raar bedrijf”, zegt Jan ten Berge lachend. Want welk bedrijf verkoopt nou generatoren voor de industrie, Defensie en offshore maar ook een gasslangetje voor in de caravan? En ook nog elektrische vouwfietsen en miniatuur stoommachines?

Bos Europe werkt met een drietal handelsnamen te weten Bostools.nl, Bosoutdoor.nl en Wilesco-shop.nl. Techniek is de grote gemene deler. “We zijn altijd technisch bezig geweest, onze slogan is niet voor niets ‘Gedreven in techniek’.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Het bedrijf was eerder gevestigd aan de overkant van de straat. “Maar het gebrek aan ruimte was daar al een paar jaren een dingetje. Op maandag 27 december 2022 was het zover en zijn we naar het huidige pand verhuisd. In dit pand was een auto spuiterij gevestigd.

Bostools.nl, specialiseert zich voornamelijk in noodstroomvoorzieningen. “Benzine-,  diesel- en gasaggregaten, maar inmiddels ook emissieloze generatoren. We zijn sterk in noodstroom. Dat is niet alleen voor particulieren en recreanten maar ook voor bedrijven, offshore, Defensie, we hebben in de loop van de tijd een heel breed scala aan klanten opgebouwd.”

Op windmolenparken in de Noordzee heeft Bostools.nl bijvoorbeeld generatoren draaien. “Die moeten voldoen aan een heel eisenpakket. Alle berekeningen voor die generatoren maken we zelf. Daar zit veel uitrekenwerk in, dat vinden we leuk.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Bostools.nl kan snel uit voorraad leveren. “We kunnen heel snel schakelen. Toen laatst dat schip met auto’s op de Noordzee in brand stond, werden we ’s avonds gebeld door een offshorebedrijf uit Den Helder voor een bepaald type aggregaat. Die hadden we. Het aggregaat werd meteen opgehaald en die nacht nog ingevlogen. Dat is onze kracht. We hebben wel een webshop maar daar zit veel meer achter, we zijn echt meer dan alleen doorgeefhandel. Onze zakelijke klanten weten dat. We hebben en een eigen werkplaats en onderdelen magazijn, we geven ook iets extra met onze service.”

Ten Berge zorgde in de coronaperiode dat hij genoeg generatoren voor noodstroom op voorraad had. “Twee fabrikanten in Europa konden snel anticiperen. Daardoor hadden we voor de komende twee of drie jaar gegarandeerd voorraad staan.” Dat kwam bijvoorbeeld in de zomer van 2021 van pas bij de overstromingen in Limburg en Duitsland!

Maar ook bij de levering van generatoren aan Oekraïne. Ten Berge is naast ondernemer ook vrijwillig brandweerman in IJsselmuiden. Voor de stichting IJsselmuiden Helpt Oekraïne hielp hij met collega’s in zestien jaar tijd drie brandweerposten van de grond te krijgen in het westen van Oekraïne. “Na het uitbreken van de oorlog in maart 2022 Hebben we dankzij inzet van vrijwilligers vijf trailers vol brandweermaterialen naar Oekraïne kunnen sturen. “En daarna kwam er nog een zending brandweervoertuigen. Je zag vorig jaar na de zomervakantie, toen de winter toesloeg, dat er vraag kwam naar aggregaten. Bedrijven en zelfs buitenlandse overheden wilden dat sponsoren en wij konden ze leveren. Ik heb gezegd: ik kan ze niet weggeven maar we maken een nette prijs. Dat hebben we over voor mensen in nood, zo kijken we daar naar.”

“Als het gaat om een aangenaam klimaatsysteem in uw woning of kantoor, kunt u het ook bij het team van Bostools.nl terecht. Van opname tot oplevering van een Midea airconditioning of warmtepomp.”

Bosoutdoor.nl

In de nieuwe showroom is ook Bosoutdoor.nl gevestigd. “We hebben technische producten voor caravan en camper. Populair zijn ook de elektrische vouwfietsen, van Lacros. Dat is een degelijk Nederlands product. We krijgen daarvoor klanten uit de wijde regio, en met een testrit op de dijk komende klanten veelal enthousiast bij ons terug. Camperverhuur doen we een beetje uit hobby.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Aangeleverd

Bezoekers voor Bosoutdoor.nl kijken in de nieuwe showroom soms wat vreemd om zich heen. “Particulieren komen op de fiets voor de vouwfietsen of iets voor de camper en zien dan de aggregaten en airco’s. Maar alles staat in de nieuwe showroom overzichtelijk bij elkaar.”

Wilesco-shop.nl

Vooraan in de showroom wordt de aandacht getrokken door het nostalgisch assortiment stoommachines met aandrijfmodellen en onderdelen van Wilesco-shop.nl, de derde pijler van het bedrijf. “In de winter zijn die machines een hardlopend product, vergis je niet. We hebben ook alle onderdelen voor de stoommachines. Soms hebben klanten een stoommachientje van meer dan honderd jaar oud. Die is dan van overgroot opa geweest en familie vindt de stoommachine in een doos op zolder. Zo’n stoommachine heeft emotionele waarde, familie wil die niet wegdoen maar weer werkend maken. We hebben daar dan alle onderdelen voor, ik denk als enige in Nederland. Mensen komen daarvoor ook van heinde en verre, zelfs uit Duitsland en België.”

Tekst gaat verder onder de foto.


Foto: Tessa Renes/BrugMedia

Tijdens de open huis van zaterdag 30 september kan iedereen kennismaken met al die activiteiten. Er is die dag van alles te beleven. “Er komen leveranciers die vertellen over nieuwe producten en ontwikkelingen in onder andere warmtepompen en noodstroomvoorzieningen. Er zijn demonstraties met grote en kleine stoommachines, er is een rad van avontuur, een springkussen en een speurtocht voor kinderen.”

Dit is een partnerbijdrage van:
Bostools.nl, Bosoutdoor.nl en Wilesco-shop.nl
Kleiland 11
IJsselmuiden
038 333 2508
info@bostools.nl
www.bostools.nl, Bosoutdoor.nl en Wilesco-shop.nl

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39