Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Open dagen in weekend bij Zoutkamer Kampen zaterdag 30 september en zondag 1 oktober

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

(door Alex de Jong @ Attest Communicatie)

 KAMPEN - Je kunt de klok erop gelijk zetten. Zodra de R in de maand zit, daalt onze weerstand en liggen verkoudheden, bacteriën en virussen weer op de loer. Weten wat zouttherapie voor jouw weerstand kan doen? Kom dan zaterdag 30 september of zondag 1 oktober naar de Reigerweg 15 en bezoek Zoutkamer Kampen. Laat je informeren, ervaar een gratis proefsessie in een van onze zoutkamers, en leer hoe jij je gezondheid een ‘boost’ kunt geven!

Het is een oude volkswijsheid: zodra de R in de maand zit, verspreiden ziektes zich. Het gure weer zorgt ervoor dat onze weerstand minder wordt. Ideaal voor virussen en bacteriën. Niet alleen de lagere temperaturen vinden ze fijn, ook onze verminderde weerstand is een ideale voedingsbodem voor hun ziekmakende ‘werk’. ‘Wordt het buiten koud en guur, dan zoeken we de warmte van ons huis op’, weten ze bij Zoutkamer Kampen. ‘Ook dat helpt bij de verspreiding van verkoudheden en virussen. Tenslotte zitten we dan ‘heerlijk’ elkaars ongezonde lucht in te ademen.’

‘R in de maand, dus werk aan je weerstand!’

Schone luchtwegen
Zoutkamer Kampen is met name gebouwd voor mensen met ademhalings- en longproblematiek. ‘Onze geconditioneerde lucht, met een hoog zoutgehalte, maakt je luchtwegen schoon en geeft je meer lucht.’ Kortom: heb jij last van allergieën, astma, COPD, of holteontstekingen? Ademhalingsproblemen of longklachten? Dan kan een bezoek aan Zoutkamer Kampen jou zeker helpen. Maar ook gezonde mensen hebben baat bij de behandeling, zo blijkt. ‘Onze zoute lucht helpt om je luchtwegen schoon te maken én te houden. Bacteriën en virussen overleven onze droge aerosollucht niet.’ Kortom: zo geef ook jij je weerstand een prima ‘boost’!

Hooikoorts en meer!
Hoe werkt de zoutkamer? In de lucht van de (twee) zoutkamer(s) worden minuscule zoutdeeltjes via een speciale generator verstoven. Deze zoutdeeltjes kunnen gemakkelijk tot diep in de bronchiën en sinussen worden ingeademd. Halotherapie reinigt diep en biedt zo natuurlijke weerstand aan bacteriën en virussen. Ook is het zeer geschikt voor kinderen met luchtwegklachten. Sterker nog: in landen van het voormalige Oostblok zijn zelfs kinderdagverblijven voorzien van zoutkamers. Hier spelen jonge kinderen om zo hun weerstand te verhogen.

Medicijnvrij leven
Zouttherapie is bijzonder heilzaam voor de mens, zo leert een bezoek aan Zoutkamer Kampen. In Nederland krijgen mensen met hooikoorts, astma en andere luchtwegaandoeningen vaak allerlei medicijnen en ‘puffertjes’ voorgeschreven, maar wordt de oorzaak van de klacht zelden aangepakt. Een bezoek aan Zoutkamer Kampen doet daarentegen wonderen voor de menselijke gezondheid. ‘Menigeen kan door onze therapie toe met veel minder - en soms zelfs geheel zonder - medicijnen.’ Denk maar aan het verhaal van Herman Wessels, directeur/eigenaar van Hotel Van Dijk in Kampen, die al vanaf zijn tweede levensjaar allerlei medicijnen voor zijn hooikoorts kreeg. Na een twintigtal bezoeken aan Zoutkamer Kampen is hij, na bijna vijftig jaar medicijnen te hebben gebruikt, vrij van klachten én van medicijnen. Ook huidklachten zoals eczeem (wat vaak samen gaat met luchtwegklachten), psoriasis en acne zijn veelal goed te verminderen met zouttherapie.

Sport en roken
‘Niet alleen mensen met onderliggende longklachten, maar ook sporters en mensen die willen stoppen met roken, hebben baat bij ons programma.’ Zelfs gezonde mensen zullen merken dat een bezoek aan Zoutkamer Kampen hun weerstand verhoogt.
Zouttherapie helpt niet alleen om bestaande klachten te verminderen, maar verhoogt ieders weerstand, zodat toekomstige klachten al meteen de kop worden ingedrukt. ‘Ervaring bewijst: mensen die onze therapie volgen, hebben beduidend minder last van griepjes en verkoudheden.’

Open dagen

Onze open dagen zijn op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober. Beide dagen zijn we geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Reigerweg 15, Kampen (er is voldoende parkeergelegenheid). Kunt u deze zaterdag en zondag niet langskomen, maar hebben wij u wel nieuwsgierig gemaakt? Bel dan met 038 – 333 27 27 om een proefsessie te boeken. Meer weten? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39